Op huisnummer 8 van het complex is het kantoor van begeleiding gevestigd. Wanneer je een vraag of hulp nodig hebt, kun je hier overdag terecht. Gedurende de dag hebben de begeleiders afspraken met bewoners, dit gebeurt veelal op het appartement van de bewoners zelf. In dat geval kan het zijn dat er even niemand in het kantoor aanwezig is.

Persoonlijk plan 
Iedere bewoner binnen Amarant heeft een persoonlijk plan. In dit persoonlijk plan word jouw functioneren en de doelen (waaraan je wil werken) beschreven. Het schrijven van dit plan wordt door jou en je persoonlijk begeleider samen gedaan. Het plan wordt jaarlijks geëvalueerd, besproken en aangepast met je persoonlijk begeleider, maar ook met jouw klantmanager van de gemeente.

Privacy
Begeleiding gaat in vertrouwen met informatie om. Je mag zelf de keuze maken wat je wel en wat je niet vertelt aan de begeleiding. Het is goed om te weten dat de informatie die jij aan begeleiding vertelt altijd wordt gerapporteerd en indien nodig binnen het team wordt besproken.

Inloopmomenten 
Elke dag zijn er twee koffiemomenten met andere bewoners. Per week krijgen bewoners voedingsgeld van Amarant, dit is voor iedereen gelijk en wordt jaarlijks vastgesteld. Sommige bewoners eten samen met de begeleiding beneden in de gezamenlijke ruimtes. Per persoon wordt er gekeken of mee-eten nodig is. Hier worden individueel afspraken over gemaakt en deze kunnen tussentijds aangepast worden. Dit is voor iedereen gelijk.

Stel je vraag

Locatie en contact

Schuilenburg 8
4812WZ, Breda
Bekijk op google maps

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Samen aan tafel voor maximale verbinding

  Op dagbestedingslocatie De Tongerlose Hoef sloegen Amarant en buurtrestaurant Resto-013 de handen ineen. Twee keer per week genieten cliënten én buurtbewoners hier samen van een goedkope en voedzame maaltijd.

  Lees het verhaal van Vrijwilligers
 2. Zowie won met 't Hofke 3 de Medezeggenschapsprijs

  Het team van woonvoorziening ‘t Hofke 3 in Rijsbergen was genomineerd voor de Amarant Medezeggenschapsprijs, die in 2016 voor het eerst werd uitgereikt. Zowie Dekkers, begeleidster complexe zorg, is blij met de waardering.

  Lees het verhaal van Zowie
 3. Petra en Ed volgden de cursus 'Opkomen voor jezelf': "Ik heb geleerd om vragen te stellen"

  Petra en Ed wonen bij Amarant in Bergen op Zoom. Samen met vier medebewoners volgden Petra en Ed de cursus ‘Opkomen voor jezelf’. Het heeft ervoor gezorgd dat ze anderen beter kunnen uitleggen wat ze denken en willen.

  Lees het verhaal van Petra en Ed