De locaties van Stichting de Kringloper vormen een ideale setting om mensen op een motiverende wijze te activeren, te socialiseren, werknemers(basis)vaardigheden aan te leren, arbeidsritme te laten opbouwen en praktijkervaring op te laten doen in diverse richtingen. Amarant en Stichting de Kringloper werken al meer dan 10 jaar samen om cliënten van Amarant te ondersteunen bij hun arbeidsmatige, ontwikkelingsgerichte dagbesteding.

Algemeen

Bij het Grondstoffencentrum van Saver, als milieupunt bestemd voor inwoners van Roosendaal en Halderberge, is ook het Ambachtscentrum van Stichting de Kringloper gevestigd.  Op 6 verschillende afdelingen; fietsen, games en tv’s, magazijn,  ICT, elektra en kleding kunnen cliënten, afhankelijk van hun vaardigheden en interesses, werken aan hun persoonlijke doelen. Iedere afdeling heeft een werkleider waaraan je gekoppeld wordt. De Persoonlijk Begeleider van Amarant is je aanspreekpunt.

Werkzaamheden

Afdeling Fietsen
Fietsen nakijken en repareren aan de hand van een checklist. Door de checklist af te lopen kan je checken wat de staat is van de fiets en wat er gerepareerd moet worden. Let op: doe oude kleding aan, ze kunnen vies worden!

Afdeling games en tv’s
Op deze afdeling testen we spelcomputers en tv’s. Hierbij moet goed gekeken worden of alle aansluitingen en apparaten naar behoren werken. Om te controleren of apparaten gestolen zijn is het serie nummer+ model zeer belangrijk. Door dit goed te noteren kunnen de collega’s dit makkelijk in het systeem nakijken.

Afdeling magazijn
In het magazijn worden de goederen geladen en gelost. Door de grote opslag is stapelen met een heftruck en goed ordenen zeer belangrijk.

Afdeling ICT
Hier wordt de software en de hardware van computers, laptops, telefoons en alle toebehoren getest en waar mogelijk gerepareerd.

Afdeling Electra
Op deze afdeling testen we elektronica. Hier kan je van alles krijgen zoals lampen, koffiezetapparaten en cd spelers. Alle apparaten moeten getest en zo nodig schoongemaakt worden.

Afdeling Kleding
De afdeling kleding heeft twee afdelingen. In het eerste gedeelte wordt kleding grof gesorteerd op ‘’hippe- kleding’’, ‘’oma-mode’’. Als laatste is er een afvalbak voor de vieze, versleten, kapotte kleding. De kleding wordt hierna verder uit gesorteerd in verschillende kledingbakken zoals onder andere kinderkleding, jassen, beddengoed enz.
In het tweede gedeelte wordt kleding verder gesorteerd, opgehangen op rekken en geprijsd. Onder kleiding valt ook beddengoed, schoenen en andere stoffen.

Contact

Wil jij graag bij het Ambachtscentrum of één van de andere Kringloperlocaties aan de slag? Neem voor meer informatie contact met ons op. Wij nemen graag de mogelijkheden met je door!

 

Stel je vraag

Locatie en contact

Wortelsteeke 2
4751AA, Oud Gastel
Bekijk op google maps

Openingstijden

Openingstijden op Maandag
09:00 - 16:00
Openingstijden op Dinsdag
09:00 - 16:00
Openingstijden op Woensdag
09:00 - 16:00
Openingstijden op Donderdag
09:00 - 16:00
Openingstijden op Vrijdag
09:00 - 16:00