Algemeen

De groep bestaat uit zo'n 14 personen tussen de 18 en 50 jaar functionerend op LVG en matig beperkt niveau en ASS problematiek. De taken binnen de serviceteam variëren in horeca, huishouding/schoonmaak, conciërgetaken, afwas, dingen voor en met de bewoners.

Horeca

Koffie en thee serveren, drankjes opnemen en uitserveren, (soms) hpajes maken, aardappelen schillen voor de maaltijden, aanvullen van de bar, servetten vouwen, tafels indekken, tafels afruimen en schoonmaken, stofzuigen van het restaurant, zomers buiten op het terras serveren en het terras schoon houden.

Huishouding / schoonmaak

Algemene ruimtes swifferen, koffiecorner schoonmaken, bibliotheek afstoffen en swifferen, huishouding ondersteunen met het schoonmaken van de appartementen van de bewoners, wasmachine en droger aanzetten.

Conciërgetaken

Bladeren buiten opvegen, vuilnisbakken rondom het pand legen, het fietsenhok schoonhouden, oud papier en glas  aan de deur ophalen, ronddelen van interne post.

Afwas

In de afwasstraat ligt een grote vraag vanuit Groenhuijsen om hier af te wassen, voor te spoelen, af te drogen, bestek te poetsen, alle schone vaat weer op de juiste plek op te bergen.

Dingen voor en met bewoners

Koffie en thee serveren tijdens de koffiemomenten, drankjes serveren voor diverse verenigingen en bij activiteiten, wandelen (duwen van rolstoelen), ondersteunen van de dagbesteding bij activiteiten (spelletjes doen, bloemstukjes maken enz.), soms het bemannen van de receptie / balie.

Contact

Wil jij graag bij Serviceteam Zellebergen / Bloemschevaert  aan de slag? Neem voor meer informatie contact met ons op. Wij nemen graag de mogelijkheden met je door!

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Kristel is vrijwilliger bij Amarant: "Raymond en Clazien horen er echt bij"

  Kristel is al jaren verbonden aan Amarant als vrijwilliger. Zo’n tien jaar geleden maakte ze kennis met de verstandelijk beperkte Raymond en het klikte meteen. Regelmatig eten ze gezellig samen of gaan ze eropuit. Sinds eind 2016 onderneemt Kristel ook leuke dingen met Clazien. En wat bijzonder is: Raymond en Clazien kunnen het ook erg goed met elkaar vinden. Dus eten ze inmiddels geregeld met z’n drietjes of gaan ze samen naar evenementen.

  Lees het verhaal van Kristel
 2. Hoe Joey met hulp van Opmaat Brabant aan een leuke baan kwam

  Joey woont in Castelre dichtbij de Belgische grens. Joey is als persoon een echte doener en leert in de praktijk. Met hulp van Opmaat Brabant heeft Joey nu een baan als facilitair medewerker bij Ponderosa, waar hij het erg naar zijn zin heeft.

  Lees het verhaal van Joey
 3. Ontmoet Petra van den Hout

  Petra is medewerker Servicepunt cliëntmedezeggenschap en ervaringsdeskundige.

  Lees het verhaal van Petra