Algemeen

Woodworks Breda is een houtwerkplaats van Amarant, gevestigd op bedrijven terrein Minervum in Breda. Het is een laagdrempelige, uitdagende en zinvolle arbeidsmatige dagbesteding. Je kunt er werken aan je sociale vaardigheden, maar ook arbeidsvaardigheden leren.  Door werkzaamheden voor te doen, uit te leggen en te herhalen, leren we je nieuwe vaardigheden. Je hoeft geen ervaring te hebben, het is vooral belangrijk dat je het leuk vindt. Samen met jou kijken we naar je mogelijkheden en wensen. 

Iedereen kan zichzelf zijn bij Woodworks en werken met plezier. Er werken bij Woodworks veel verschillende mensen, jong, wat ouder, mannen en vrouwen. Iedereen is aan het werk vanuit zijn of haar eigen vraag en mogelijkheden. Er zijn altijd vaste en vertrouwde begeleiders in de buurt die tijd voor je hebben. Zij helpen je graag en er is ruimte voor groei en persoonlijke ontwikkeling.

Activiteiten en Werkzaamheden

Bij Woodworks worden zowel in vrije opdracht als in opdracht van klanten diverse producten van hout gemaakt. Zoals kapstokken, plantenbakken, diverse soorten kistjes, kachelhout, vogelhuisjes en creatieve creaties. Er wordt gewerkt met verschillende materialen en machines om de producten te maken. Daarnaast is er ook ruimte voor creativiteit en ontspanning. Er wordt gewerkt aan de hand van vaste taken en een vast dagprogramma. Vaste taken zijn bijvoorbeeld zagen, schuren, verven, demonteren en opruimen. Samen met jou kijken we welke taken en werkzaamheden bij jou passen en wat je leuk vindt om te doen. Als het nodig is, wordt er gebruik gemaakt van hulpmiddelen zoals pictogrammen of foto’s. 

Contact

Wil jij graag bij Woodworks Breda aan de slag? Neem voor meer informatie contact met ons op. Wij nemen graag de mogelijkheden met je door!

Vacatures voor cliënten

Stel je vraag

Locatie en contact

Minervum 7344
4817ZD, Breda
Bekijk op google maps

Openingstijden

Openingstijden op Maandag
09:00 - 16:00
Openingstijden op Dinsdag
09:00 - 16:00
Openingstijden op Woensdag
09:00 - 16:00
Openingstijden op Donderdag
09:00 - 16:00
Openingstijden op Vrijdag
09:00 - 16:00

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Thomas van der Rijken, fysiotherapeut

  De fysiotherapeut helpt cliënten die moeite hebben met bewegen of met hun houding. Een van de fysiotherapeuten van Amarant is Thomas van der Rijken. Hij helpt cliënten met uiteenlopende achtergronden van hun klachten af.

  Lees het verhaal van Thomas
 2. Het verhaal van Anita: 'Ik wil werken in een kinderdagverblijf'

  Anita is cliënt bij Idris (nu: Amarant). Haar moeder is op jonge leeftijd overleden en haar vader kon niet voor haar zorgen. Ze wil graag op een kinderdagverblijf werken later en op haarzelf wonen.

  Lees het verhaal van Anita
 3. De droom van Omar (29): geld verdienen met mijn hobby

  'Uitslapen, gamen, beetje hangen met m'n vrienden: dat leventje werd ik een beetje zat.

  Lees het verhaal van Omar