Vind jij het leuk om samen voor meer dan 100 dieren te zorgen en ben je niet bang om je handen vies te maken? Dan is werken bij Zorgboerderij Chaamdijk echt iets voor jou.

Algemeen

Bij Zorgboerderij Chaamdijk kun je terecht voor arbeidsmatige, activerende en belevingsgerichte dagbesteding. De groep cliënten is heterogeen. Chaamdijk is er voor mensen met een licht tot ernstig verstandelijke beperking, maar ook voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) of autisme. Voor jong volwassenen tot ouder wordend.  Enige vorm van gedragsproblematiek, verbale agressie is mogelijk. Iedere cliënt wordt op zijn/haar niveau begeleid en gestimuleerd. Het persoonlijk plan met ondersteuningsvragen dient als leidraad. De cliënten geven, wanneer mogelijk, aan wat ze willen doen en willen leren. Begeleiding houdt nauwlettend in de gaten dat cliënten niet worden overvraagd, maar wel met regelmaat worden uitgedaagd om ontwikkelingsmogelijkheden te blijven stimuleren.

Activiteiten en Werkzaamheden 

Er wordt gewerkt in drie groepen. Voor iedere groep kijken we steeds naar een goede onderlinge balans. Iedere groep heeft duidelijke (werk)taken die zorgen voor structuur in de dag.

Het is een pré dat onze cliënten affiniteit met het buitenwerk van het boerderijleven hebben. Naast de fysiek actieve werkzaamheden is er tevens voldoende tijd voor ontspanning door te wandelen in het bos, paard te rijden of met de huifkar op pad te gaan.

Zo maar een greep uit de taken;

 • Dieren verzorgen; voeren, knuffelen, stallen en hokken uitmesten en schoonmaken
 • Werken in/bij de kas; verwerken van brood als voer voor de dieren, werken in de moestuin (zaaien, oogsten, wieden, schoffelen), verwerken van verschillende groenten voor eigen gebruik. 
 • Onderhoud op het terrein; snoeiwerkzaamheden, reparaties, opknapwerk.

Contact

Wil jij graag bij Zorgboerderij Chaamdijk aan de slag? Neem voor meer informatie contact met ons op. Wij nemen graag de mogelijkheden met je door!

Vacatures voor cliënten

Stel je vraag

Locatie en contact

Hemelstraat 4
4861ND, Chaam
Bekijk op google maps

Openingstijden

Openingstijden op Maandag
09:00 - 16:00
Openingstijden op Dinsdag
09:00 - 16:00
Openingstijden op Woensdag
09:00 - 16:00
Openingstijden op Donderdag
09:00 - 16:00
Openingstijden op Vrijdag
09:00 - 16:00

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Anita en Anke ontdekken samen nieuwe mogelijkheden

  Door niet-aangeboren hersenletsel (NAH) moest Anke van Ham (53) uit Etten-Leur een groot deel van haar zekerheden opgeven. Bij Amarant herontdekt ze zichzelf.

  Lees het verhaal van Anita en Anke
 2. Willem: "Ik ben een gelukkig mens!"

  2016 was zonder twijfel het jaar van Willem van Kruijsbergen. Hij ging zelfstandig wonen én was te zien in het tv-programma ‘Je Zal Het Maar Hebben’. Vier dagen per week werkt Willem bij Drukkerij Kleurrijk-OKZ in Tilburg.

  Lees het verhaal van Willem
 3. Hoe Joey met hulp van Opmaat Brabant aan een leuke baan kwam

  Joey woont in Castelre dichtbij de Belgische grens. Joey is als persoon een echte doener en leert in de praktijk. Met hulp van Opmaat Brabant heeft Joey nu een baan als facilitair medewerker bij Ponderosa, waar hij het erg naar zijn zin heeft.

  Lees het verhaal van Joey