Wij hebben logeerhuizen voor de jeugd in Breda en Tilburg waar jouw kind kan wennen aan een korte tijd zonder zijn of haar ouders. Bij Amarant hebben we de mogelijkheid om te komen logeren in een veilige omgeving.

Ontlasten

Logeren is altijd een beetje spannend. Zowel voor jouw zoon of dochter als voor de ouders zelf. Logisch ook. Maar soms is het goed om even tot rust te komen na een drukke periode. Logeren bij Amarant zorgt ervoor dat het gezin, en eventueel de andere broertjes en zusjes, worden ontlast. Dit geeft rust en iets meer vrijheid, waardoor het thuis goed blijft gaan. 

Dag en nacht begeleiding

Logeren kan altijd in de weekenden of tijdens schoolvakanties. Als jouw kind komt logeren dan slaapt hij of zij op een fijne locatie bij Amarant. Er is dag en nacht begeleiding aanwezig. Zo krijgen kinderen de juiste zorg die ze nodig hebben. Samen maken we afspraken over het logeren. Dat kan af en toe zijn of regelmatig. Alles is mogelijk. Het belangrijkste is dat jouw kind zich thuis voelt. 

Er is veel mogelijk

Door te komen logeren, went jouw kind aan het niet thuis zijn. Ook helpen wij hem of haar om alles zo zelfstandig mogelijk te doen, of werken wij tijdens de logeerpartij aan zijn of haar ontwikkeling .Wil je meer weten over de mogelijkheden bij Amarant? Kom dan eens met ons praten. Samen kunnen we kijken wat er mogelijk is.

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Rebecca en Inez: samen werken aan rust in huis

  Eind 2017 beviel Rebecca de Castro van een prachtige dochter: Tiesjie. Twee keer per week krijgt ze afwisselend bezoek van gezinsbegeleidster Inez van Rooij en haar collega Vera.

  Lees het verhaal van Rebecca en Inez
 2. Alette en Diana: "De verbinding met andere ouders is erg fijn."

  Als ouder van een jonge tweeling met een ontwikkelingsachterstand bezoekt Alette Kaumanns standaard de maandelijkse bijeenkomsten van Ontmoeten & Zo.

  Lees het verhaal van Alette en Diana
 3. “Zo blij dat Saar weer naar Kobalt kan!”

  Door de coronacrisis kon de dochter van Suzanne acht weken niet meer naar Kobalt, het Kinderdienstencentrum van Amarant in Tilburg. Ook de thuishulp en het logeren stopten van de ene op de andere dag. “Dat was heel zwaar”, vertelt Suzanne. Suzanne (40) woont samen met Corné (45) en zij hebben twee kinderen: Philein (5) en Saar (4).

  Lees het verhaal van Suzanne