Kinderen zijn samen met hun eigen zorgverlener van harte welkom in ‘t Dijkje in Tilburg. De voorziening is van alle gemakken voorzien, zoals een badkamer met tillift, een snoezelruimte en een ruime woonkamer waar de begeleider met het kind de rust kan vinden. Een winkelcentrum is op 5 minuten loopafstand. Recreatiemogelijkheden in de natuur en onze centrumlocatie Daniël de Brouwerpark (met onder andere een kinderboerderij, horecagelegenheid en manege) bevinden zich op minder dan 10 autominuten afstand.

Vergoeding

Op dit moment wordt logeren met je begeleider nog niet vergoed vanuit het persoonsgebonden budget (pgb).Het ministerie van VWS zoekt naar een oplossing zodat dat wél mogelijk is vanaf 2023. Maar daar wil Amarant niet op wachten. Samen met Wij zien je Wel en het zorgkantoor hebben wij het logeren met pgb al mogelijk gemaakt voor gezinnen die dat zo hard nodig hebben. De financiering blijft gewoon lopen tussen het gezin, hun pgb'er en het zorgkantoor. Het zorgkantoor zorgt voor een vergoeding aan Amarant, zodat wij de gezinnen goed kunnen faciliteren in een gebouw met de nodige aanpassingen en hulpmiddelen.

Aanmelden

Logeren is mogelijk in de weekenden en in de schoolvakanties. Interesse in logeren met je begeleider? Neem contact met Bart Kobes, senior begeleider logeeropvang: bart.kobes@amarant.nl

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

  1. Logeren met je eigen zorgverlener

    Fijn logeren, maar wel met alle persoonlijke zorg en aandacht die je nodig hebt. Tot voor kort was dit niet mogelijk voor Josephine (17), een jonge meid met een zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperking (ZEVMB).

    Lees het verhaal van Josephine