Met Amarant sta je sterker

Bij Amarant kijken we naar wat je wél kan. We nemen alle mogelijkheden door en helpen jou vooruit te komen. Geen probleem mag jou hierbij in de weg staan. Daarom pakken we problemen bij de kern aan. Wij kijken naar de oorzaak en zoeken samen naar een passende manier om deze op te lossen. Niemand is immers hetzelfde. De zorg, begeleiding en behandeling van Amarant is daarom écht maatwerk. We passen alles aan op jouw behoeftes. We helpen jou op het gebied van wonen, werken, leren, behandeling en vrije tijd. Hierbij helpen we jou verder te komen en geven we de begeleiding die jij nodig hebt. Dat is pas echt zorg op maat.

Wonen

Wij vinden het belangrijk dat jij je op je eigen plek echt thuis voelt. Met onze hulp vind je een eigen woonruimte waar je jezelf kunt zijn en zo veel mogelijk zelf leert doen. Met fijne mensen om je heen. Ben je ook onder behandeling bij Amarant? Wij kijken naar wat er mogelijk is om de behandeling en je woonplek zo veel mogelijk op elkaar af te stemmen. We zoeken naar de best passende optie. Dit kan bijvoorbeeld begeleid wonen of ambulante zorg (zorg bij jou thuis) zijn. Voel je thuis in je eigen omgeving!

Werken

Amarant heeft samenwerkingen met meerdere bedrijven. Op deze locaties kun je leren zelfstandig te werken. Wij zorgen voor duidelijkheid, structuur en de benodigde begeleiding zodat jij jezelf ontwikkelt. Werken met een beperking is mogelijk met aangepast werk dat wij voor jou vinden.

Leren

Ontwikkeling vinden wij belangrijk bij Amarant. Door naar school te gaan of nieuwe dingen te leren, maak je een grote groei door. Je ontwikkelt jezelf, ontdekt je talenten en leert wat je leuk vindt. Denk hierbij aan omgaan met gedrag, leren om zelfstandig te koken of het volgen van cursussen. Wij ondersteunen jou bij het leren van nieuwe dingen en het ontwikkelen van jezelf. Zo normaal mogelijk meedoen in de samenleving, daar helpen wij bij.

Behandeling

Vooral wanneer er sprake is van problemen naast de verstandelijke beperking, is het belangrijk om juiste behandeling in te zetten. Met een passende behandeling pakken we de problemen aan. Samen zorgen we ervoor dat jij de zorg krijgt die je nodig hebt. Zo kom je pas écht vooruit.

Vrije tijd

Je vrije tijd nuttig indelen, hoe doe je dat? Wij hebben veel mogelijkheden waar je gebruik van kunt maken. We leren jou je tijd goed te gebruiken en bieden verschillende opties om jezelf bezig te houden. Activiteiten die jij leuk vindt en die je ook nog samen met vrienden of familie kunt doen. Met Amarant kun je daarmee aan de slag.

Samen vooruit

Sommige problemen staan jou in de weg om stappen vooruit te maken. Amarant is er dan om je hierbij te helpen. Samen halen we eruit wat erin zit! Er is veel mogelijk, ook als je licht verstandelijk beperkt bent. Wij nemen graag de mogelijkheden met je door. Met de juiste woonplek, werkplek, opleiding of behandeling ontwikkel jij jezelf het meest. Lees meer over alle mogelijkheden op deze website. Of neem voor vragen of meer informatie contact met ons op.

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Rebecca en Inez: samen werken aan rust in huis

  Eind 2017 beviel Rebecca de Castro van een prachtige dochter: Tiesjie. Twee keer per week krijgt ze afwisselend bezoek van gezinsbegeleidster Inez van Rooij en haar collega Vera.

  Lees het verhaal van Rebecca en Inez
 2. Janny verbindt kunst met liefhebbers

  Na haar pensionering was Janny Slock (68) op zoek naar een nieuwe invulling voor haar dagelijks leven. Zo kwam ze terecht bij dagbestedingslocatie ARTenZO Tilburg, waar ze sinds zeven jaar de kunstuitleen in goede banen leidt.

  Lees het verhaal van Janny
 3. Diede, Martijn en Ruud verbinden cliënten met de buitenwereld

  Hoe activeer je cliënten met een ernstige verstandelijke beperking én complexe gedragsproblemen (de zogenoemde SG-EVB-doelgroep)? Het SG-EVB-team ging de uitdaging aan en ontwikkelde twee activeringsprogramma’s: BEZIG en FIT.

  Lees het verhaal van Diede, Martijn en Ruud