Wat doet een cliëntenraad?

De groep bestaat uit cliënten die wonen of werken op een bepaalde locatie. Als je niet helemaal zelf kan meedoen in de raad kan een verwant hierbij ondersteunen of jouw taak overnemen. Als we samenkomen praten we bijvoorbeeld over de kwaliteit van de zorg, veranderingen die plaats gaan vinden en huisregels. Ook bespreken hoe de samenwerking tussen jou, je verwanten en onze medewerkers gaat. Zo wordt bij ons duidelijk wat jij van de zorg vindt.

Als je deelneemt aan de cliëntenraad, word je begeleid door een coach. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan interne of externe scholing. Wij vinden het belangrijk dat je goede ondersteuning krijgt en dat jij of een verwant die mee wil doen zichzelf kan bijscholen.

Wil je meedoen?

We overleggen samen wie er deelneemt aan de cliëntenraad. We vinden het erg fijn als je mee wilt doen en we horen graag jouw mening. Dus wil je graag meedoen? Vertel het aan jouw begeleider of bij de manager van jouw locatie. Dan geven we je meer informatie over de stappen die we gaan volgen. Als er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare plaatsen, kan er een verkiezing komen om de leden te bepalen.

Voor meer informatie neem je contact met ons op.

 

 

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

  1. Marcel van Velzen over medezeggenschap bij het Kinderdienstencentrum

    Marcel van Velzen is werkzaam bij Interpolis/Achmea als SAP S&A specialist. Hij is getrouwd met Sofi en samen hebben ze twee kinderen, Linn ('99) en David ('04)

    Lees het verhaal van Marcel
  2. Ervaringsdeskundige José: "Ik ben hier echt opgebloeid."

    Het jaar van José. In verschillende fasen van haar leven maakte ze veel narigheid mee. Amarant blijkt door de jaren heen haar ‘reddingsboei’. “Ik ben hier echt opgebloeid”. Ze startte bij de lokale cliëntenraad ambulante begeleiding (voorheen BZW) en via enkele stappen is ze nu voorzitter van het domein ambulante zorg, een cliëntenraad op niveaudivisie.

    Lees het verhaal van José