Wat doet een cliëntenraad?

De groep bestaat uit cliënten die wonen of werken op een bepaalde locatie. Als je niet helemaal zelf kan meedoen in de raad kan een verwant hierbij ondersteunen of jouw taak overnemen. Als we samenkomen praten we bijvoorbeeld over de kwaliteit van de zorg, veranderingen die plaats gaan vinden en huisregels. Ook bespreken hoe de samenwerking tussen jou, je verwanten en onze medewerkers gaat. Zo wordt bij ons duidelijk wat jij van de zorg vindt.

Als je deelneemt aan de cliëntenraad, word je begeleid door een coach. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan interne of externe scholing. Wij vinden het belangrijk dat je goede ondersteuning krijgt en dat jij of een verwant die mee wil doen zichzelf kan bijscholen.

Wil je meedoen?

We overleggen samen wie er deelneemt aan de cliëntenraad. We vinden het erg fijn als je mee wilt doen en we horen graag jouw mening. Dus wil je graag meedoen? Vertel het aan jouw begeleider of bij de manager van jouw locatie. Dan geven we je meer informatie over de stappen die we gaan volgen. Als er meer aanmeldingen zijn dan beschikbare plaatsen, kan er een verkiezing komen om de leden te bepalen.

Voor meer informatie neem je contact met ons op.

 

 

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Janny verbindt kunst met liefhebbers

  Na haar pensionering was Janny Slock (68) op zoek naar een nieuwe invulling voor haar dagelijks leven. Zo kwam ze terecht bij dagbestedingslocatie ARTenZO Tilburg, waar ze sinds zeven jaar de kunstuitleen in goede banen leidt.

  Lees het verhaal van Janny
 2. Diede, Martijn en Ruud verbinden cliënten met de buitenwereld

  Hoe activeer je cliënten met een ernstige verstandelijke beperking én complexe gedragsproblemen (de zogenoemde SG-EVB-doelgroep)? Het SG-EVB-team ging de uitdaging aan en ontwikkelde twee activeringsprogramma’s: BEZIG en FIT.

  Lees het verhaal van Diede, Martijn en Ruud
 3. Marcel van Velzen over medezeggenschap bij het Kinderdienstencentrum

  Marcel van Velzen is werkzaam bij Interpolis/Achmea als SAP S&A specialist. Hij is getrouwd met Sofi en samen hebben ze twee kinderen, Linn ('99) en David ('04)

  Lees het verhaal van Marcel