De Mont Ventoux in Frankrijk is misschien wel de meest legendarische berg om met de fiets te beklimmen. Elk jaar trainen onder de vlag van Team Mont Ventoux 15 deelnemers samen met hun buddy voor een heroïsche prestatie: het bereiken van de top van ‘De Kale Berg’. Een succeservaring die voor veel deelnemers niet vanzelfsprekend is. De voorbereiding bestaat uit heel veel trainingsrondjes in Brabant en twee uitstapjes naar de heuvels van Limburg.

Maar niet enkel fysiek ook mentaal moet het goed zitten. "De fietsers ervaren dat je soms vol moet houden, af moet zien en pijn moet lijden om iets te bereiken, in plaats van opgeven. En natuurlijk dat het goed is om hulp te accepteren. De teamspirit en sfeer onder de deelnemers is altijd goed", aldus projectleiders Stijn en Vicky.

In de afgelopen zes edities die Amarant organiseerde zijn er al 80 deelnemers boven gekomen. De aankomst, na een intensieve tocht, is een kippenvelmoment door de mix van ontlading, trots en blijdschap die je ziet en voelt. Als het aan Amarant ligt brengt Team Mont Ventoux nog veel deelnemers naar de top!

Teamspirit Team Mont Ventoux