Eén sterk merk met een samenhangend aanbod

Idris, Pauwer en Amarant  waren voorheen merken onder de paraplu van de Amarant Groep. Dat leidde tot onduidelijkheid over ons zorgaanbod bij cliënten, verwijzers, opdrachtgevers en zorgpartners. Daarom is besloten om samen verder te gaan als één sterk merk: Amarant. Zo zijn we duidelijk herkenbaar als één organisatie met een breed aanbod voor mensen  met een (verstandelijke) beperking, autisme of hersenletsel.

 “De situatie met meerdere merken paste vijf jaar geleden nog prima”, vertelt Ronald Helder, voorzitter van de Raad van Bestuur. “Het stelde ons in staat om de diversiteit van onze dienstverlening goed over te brengen richting gemeenten. Maar gemeentes zijn sinds de stelselwijziging in 2015 integraal verantwoordelijk geworden voor zowel de jeugdzorg als de Wmo.  Des te meer reden om te kiezen voor één sterk merk met een samenhangend  aanbod.”

Nieuwe huisstijl

Amarant wil iedereen laten zien dat er iets veranderd is. Daarom heeft Amarant ook een nieuwe huisstijl.  De vorm van het nieuwe logo is organisch: hiermee verwijst Amarant naar de diversiteit en flexibiliteit van haar organisatie. Met het brede aanbod is er veel mogelijk. De kleur groen staat voor groei en ontwikkeling en ook voor rust en veiligheid; cliënten kunnen bij Amarant leren en zichzelf ontwikkelen, in hun eigen tempo. De kleur rood staat voor daadkracht en lef: Amarant zorgt waar nodig maar daagt ook uit om dingen zelf te doen.

Over Amarant

Amarant helpt mensen met een (lichte) verstandelijke beperking, autisme of hersenletsel om hun mogelijkheden optimaal te benutten. Met ruim 5.000 medewerkers en 1.800 vrijwilligers dragen we dag in dag uit bij aan het welzijn en geluk van ruim 6.000 cliënten en hun verwanten in heel Noord-Brabant. Naast een breed aanbod aan zorg - begeleiding en behandeling aan huis of met verblijf  – biedt Amarant volop mogelijkheden op het gebied van dagbesteding, leren, werken en vrije tijd. We denken in mogelijkheden en kijken altijd eerst naar wat wél kan. Amarant: jouw leven en jouw mogelijkheden.