Digitale bijenkast

Op het Daniel de Brouwerpark is er op 20 mei een digitale bijenkast geplaatst door stadsimker Beezzz uit Tilburg. Uiteraard wordt deze bijenkast op een veilige plek geplaatst op het park. Via deze bijenkast krijgen we inzicht in de beweegpatronen van de bijen en hun productie. Bij dit project wordt er altijd een ‘tweelingkast’ geplaatst, dit keer bij een school zodat daar extra voorlichting gegeven kan worden over bijen en hoe belangrijk zij zijn. Als de bijen het goed doen en er honing over is, dan wordt deze ter beschikking gesteld aan Amarant.

Bijenhotel

Naast de digitale bijenkast is er op 20 mei ook een bijenhotel in de voortuin van het park geplaatst voor wilde bijen. Hier kunnen ze veilig overleven en zich voortplanten. Bij de plaatsing van het bijenhotel was de stadsimker samen met Jamie. Jamie heeft zelf ook een insectenhotel gemaakt in de tuin en is nu bezig met een moestuin. Hij vind het heel belangrijk dat er meer natuur, bijen en vlinders bijkomen. Het bijenhotel wordt de komende weken volledig gevuld.

In de loop van dit jaar vullen we de voortuin van het park ook aan met meer planten en struiken die positief bijdragen aan het herstel van biodiversiteit. Dit sluit aan bij de ontwikkelingsdoelen van Stadsbos 013. Ook kunnen alle locaties op het park volgende week een gratis zakje ‘bij-vriendelijk’ bloemenzaad ophalen bij de plantenkas om te zaaien. Goed voor de insecten en daarnaast leuk om het park wat extra op te fleuren.

Bijenkast
Bijenkast
Bijenkast
Bijenkast
Moestuin
Moestuin