Samenwerking

De Wever opende eerder in 2022 een D-ZEP-afdeling (Dementie en Zeer Ernstig Probleemgedrag). Door de zeer ernstige gedragsproblemen op deze afdeling is het belangrijk dat medewerkers meer weten over de oorsprong van het gedrag en interventies kunnen toepassen. Ook dienen zij fysieke vaardigheden te beheersen die nodig zijn om de cliënt en de professional te beschermen.

De Wever ging daarom op zoek naar een partner die veel kennis heeft over zeer ernstig probleemgedrag bij cliënten. Zo kwam de samenwerking met Amarant tot stand. De organisaties hebben de leergang samen omgebouwd, zodat deze ook geschikt is voor de ouderenzorg.

Leergang Omgaan met Probleemgedrag

Medewerkers van De Wever die regelmatig met probleemgedrag in aanraking komen, starten vanaf 7 november 2022 met de leergang. Ze geven aan met veel belangstelling uit te zien naar het programma. In vijf dagen (inclusief een fysieke vaardigheidstraining) leren zij hoe ze het probleemgedrag kunnen herkennen, hoe ze kunnen handelen en hoe ze eventuele emoties kunnen managen.