Tijdens de dagbesteding bij ARTenZO in Tilburg, onderdeel van Amarant, kwam het artistieke talent van Ria al snel naar boven. Een echt gesprek kun je met Ria niet voeren, maar via het schilderen vond Ria haar taal. Haar beeldentaal. Inmiddels is haar carrière als kunstenares afgesloten.

Samenwerking met Marc Mulders

In 2008 hing Ria’s werk al eens in het Tilburgse museum De Pont. Dat werd mede mogelijk gemaakt door haar samenwerking met kunstenaar Marc Mulders. En eerder werd ook al werk door Ria aangekocht door Het Dolhuys in Haarlem, het Museum van de Geest waar de waarde van mensen die anders functioneren centraal staat.

Eigenlijk is alle kunst van Ria in één woord te omvatten: (Het) Experiment. Ria haar onderwerpen zijn vaak extreem en als blijkt dat een onderwerp in de taboesfeer komt, is dit het moment waarbij de interesse voor het onderwerp stijgt. Alles wat verboden is, is spannend voor Ria.

Erkenning ARTenZO

De schenking van de werken van Ria is voor ARTenZO een enorme erkenning. Een kroon op het werk van de begeleiding én de ontplooiing van alle cliënten in dit centrum voor beeldend werk.

Over Museum van de Geest

De twee locaties van het Museum van de Geest, in Amsterdam en Haarlem, worden geëxploiteerd door Stichting Het Dolhuys. Stichting Het Dolhuys wil een wezenlijke bijdrage leveren aan objectieve beeldvorming middels bijzondere kunst, ontmoetingen, verwondering en open debat.

Kunst Ria Mul
Kunst Ria Mul
Kunst Ria Mul
Kunst Ria Mul
Kunst Ria Mul
Kunst Ria Mul