Het thema van dit jaar is ‘Volwassen worden’. Want hoe doe je dat eigenlijk, volwassen worden? En wat komt daar allemaal bij kijken? Dit zijn belangrijke vragen voor alle jongeren, maar in het bijzonder voor jongeren die met jeugdhulp te maken hebben.

Dit jaar worden de prijzen daarom uitgereikt aan inspirerende projecten en initiatieven die sámen met jongeren werken aan hun reis naar volwassenheid. Om op die manier de overgang naar zelfstandigheid of de volwassenenzorg soepel te laten verlopen.

“Ik ben zoveel meer dan mijn labeltjes”

‘Dit ben ik’ is een behandelmodule van Amarant die jongeren leert omgaan met hun lichte verstandelijk beperking en helpt bij het ontdekklen van hun mogelijkheden. Romy is een van de jongeren die de module volgde. “Ik heb geleerd dat ik zoveel meer ben dan mijn ‘labeltjes’. Ik heb ontdekt dat ik alles kan, soms met een beetje hulp en begeleiding.”

Virtual reality

‘Dit ben ik’ was één van de zes genomineerde initiatieven. Vanaf eind oktober kon er gestemd worden en dat hebben jullie massaal gedaan! “Super bedankt daarvoor namens het hele team! Met het geld gaan we de module verder ontwikkelen, we denken bijvoorbeeld aan de inzet van virtual reality!”, aldus Nicole Jeunet. “We kunnen hier veel mooie dingen mee doen!"

De organisatie én keuze voor de genomineerden en prijswinnaar(s) ligt volledig in de handen van jongeren. Zij worden hierbij ondersteund door Stichting Alexander. Dit jaar worden er twee prijzen uitgereikt: een juryprijs van €12.500,- en een publieksprijs van €7.500,-!

Lees meer over Dit ben ik