Jarenlang is er naar uitgekeken, maar nu is het zover: de nieuwbouw aan de Nieuwe Leuvenaarstraat is gereed. Het nieuwe pand in het hartje van Breda voorziet in een veilig en plezierig thuis voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel. In de studio’s biedt Amarant 24 uur per dag begeleiding, afgestemd op de behoeften van de bewoners. Er zijn ook gemeenschappelijke ruimtes aanwezig om elkaar te ontmoeten en om activiteiten te ondernemen.

NAH-Trainingshuis

Daarnaast zijn er 9 woningen ingericht als tijdelijk verblijf, het NAH-Trainingshuis. Hier kunnen cliënten met hersenletsel hun vaardigheden trainen op het gebied van wonen, werken en vrijetijdsbesteding. Doel van de behandeling is dat zij binnen een jaar weer terugkeren naar hun eigen huis of doorstromen naar een andere woonvorm, passend bij hun mogelijkheden. Met het NAH Trainingshuis biedt Amarant een overbrugging tussen het revalidatiecentrum en (weer) zelfstandig wonen.

Miranda Mulder (manager): “Bewoners hebben lang moeten wachten maar eindelijk kunnen zij weer in “hun” Breda wonen. Zij hebben zelf mee kunnen denken hoe de inrichting en sfeer van het nieuwe pand moest zijn en ook voor hun eigen studio’s hebben zij zelf keuzes kunnen maken in kleuren en afwerking. We zijn ook heel blij dat we ons nieuwe zorgproduct NAH Trainingshuis nu echt kunnen starten. Hier krijgen mensen met NAH de mogelijkheid hun zelfstandigheid te vergroten.”

Breed aanbod

Amarant heeft een breed aanbod voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel, zoals begeleiding aan huis, gezinsbehandeling, ondersteuning bij werk en dagbesteding in Breda en Bergen op Zoom en wonen bij Amarant. Ook biedt Amarant in West-Brabant het nationaal erkende behandelprogramma Hersenz aan. Met het nieuwe NAH Trainingshuis is ons aanbod compleet.