“Het is mijn wens dat iedereen drempelloos op vakantie kan”, zegt Adriaan Aerts, initiatiefnemer van Stichting DOVIE. “Vanwege een progressieve spierziekte ben ik gebonden aan een elektrische rolstoel en heb ik 24/7 intensieve zorg nodig. Wanneer ik nu op vakantie ga, moet ik veel apparatuur meenemen dat nodig is om mij te verzorgen: van een mobiele tillift tot aan bedverhogers. Uit ervaring weet ik dat dit ‘gedoe’ veel rolstoelgebruikers weerhoudt om op vakantie te gaan. Juist voor deze doelgroep heb ik Stichting DOVIE – Drempelloos Op Vakantie In Engeland – opgericht.”

De vakantiewoning
Deze vakantiewoning geeft écht vrije bewegingsruimte; van een rolstoelgeschikte vloer, brede deuren en elektrische hoog-laag bedden tot een hoog-laag toilet, een plafondlift, een ruime badkamer met voorzieningen en een aangepaste keuken. Er is ruimte voor 6 tot 8 personen.

Adriaan vult aan: “Het huis ligt in Ropley, op het prachtige platteland van Hampshire. Je hebt hier uitzicht op de beroemde Watercress Line Steam Railway. Echt gaaf! Er zijn verschillende activiteiten voor mensen in een rolstoel. En met steden als Southampton en Winchester in de buurt hoef je je nooit te vervelen.”

Ondersteuning

Mauro de Leeuw, voorzitter van Stichting DOVIE en manager facility Amarant vervolgt: “Een aangepaste vakantiewoning huren is vaak veel duurder dan gebruikelijk. Maar niet via deze stichting. Ons doel is juist om het voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken. En dan niet alleen fysiek maar ook op financieel gebied. Hier bieden wij dus ook ondersteuning bij.”

Omdat de accommodatie in Hampshire jaarlijks snel volgeboekt zit, gaat de drempelloze ambitie van Stichting DOVIE verder. Adriaan: “We willen in samenwerking met Flat Spaces in 2027 eenzelfde aangepaste vakantiewoning gerealiseerd hebben in het graafschap Kent. Zo kunnen we steeds meer mensen aan een mooie vakantie helpen.”

Meer weten?

Dit jaar is de woning volgeboekt. Je kunt al wel boeken voor 2024. Meer weten? Ga dan naar Aangepast vakantiehuis Engeland - Stichting DOVIE.