Dit, enerzijds vanwege de maatregelen die naar verwachting tegen die tijd nog gelden vanwege het coronavirus en anderzijds de onzekere tijd waarin we gezamenlijk leven. “Het is enorm jammer en teleurstellend dat we dit besluit moeten nemen om het in mei niet door te laten gaan”, zegt Lars Hagen (bestuursvoorzitter van de Stichting Samen Sporten Tilburg). “Vooral voor onze sporters en vrijwilligers is dit wederom een klap, want het G-Sportweekend Amarant is voor velen een jaarlijks hoogtepunt. Maar gelukkig is uitstel géén definitief nee!” “We zullen een aangepast programma aanbieden in september en of oktober, opmaat, binnen de op dat moment geldende richtlijnen”.

Het bestuur heeft deze keuze gemaakt, omdat het event in originele vorm te veel risico’s met zich meebrengt. Er worden eind dit jaar wel diverse activiteiten georganiseerd, welke kleinschaliger en uiteraard ook toegankelijk zijn. Medio mei 2021 zal Stichting Samen Sporten Tilburg meer duidelijkheid kunnen geven over de exacte invulling van het totaal event. Deze activiteiten zullen “opmaat events” zijn voor de grote editie in 2022. Een mooie gelegenheid om te ervaren hoe het wel weer kan en zodat de organisatie ervaring op kan doen voor de editie van 2022.

Het jaarlijkse G-Sportweekend Amarant is reeds al 26 jaar georganiseerd voor kinderen en volwassenen met een beperking en vindt plaats op het terrein van hoofdsponsor Amarant. Er nemen doorgaans zo’n 1.000 deelnemers deel aan zeker acht verschillende sporten, begeleid door ruim 230 vrijwilligers en toegejuicht door minimaal 5.000 bezoekers. Deze orde van grootte zal in 2022 opnieuw georganiseerd worden en wel op 3, 4 en 5 juni 2022.

Vanaf heden zijn alle pijlen gericht op onze activiteiten in 2021 en de grote editie van 2022 en de organisatie hoopt dan op een editie om nooit te vergeten en alle deelnemers weer “drie dagen lang… de dag van hun leven” te bezorgen. Met nog meer sportevents en nog meer plezier.