Het cirucsfeest is georganiseerd door Ontmoeten & Zo op 30 oktober 2018. “Fijn dat de kinderen zo goed werden opgevangen en wij als ouders met elkaar konden bijpraten”, kreeg de organisatie terug.

Ontmoeten & Zo: onder deze naam worden de maandelijkse ouderbijeenkomsten van de Kinderdienstencentra in Tilburg en Breda georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten kunnen ouders van een zorgintensief kind ervaringen met elkaar uitwisselen. Hier bleek onder ouders grote behoefte aan te zijn. In 2017 won Ontmoeten & Zo de Medezeggenschapsprijs van de Amarant Groep. Aan deze prijs was een mooi geldbedrag verbonden. Een deel van dit bedrag is besteed aan een feest voor ouders en hun kinderen.

Schminken en poffertjes
Het thema van het feest luidde ‘Circus’. Een circusdirecteur noemde op in welke groepjes (met circusnamen als de groene directeuren, rode ballerina’s, etc.) de kinderen en hun broertjes en zusjes waren ingedeeld. De groepjes gingen vervolgens hun eigen weg door het gebouw en vermaakten zich met verschillende activiteiten, waaronder schminken, op het springkussen spelen en poffertjes eten. De ouders werden verwend met een warm buffet en hadden de gelegenheid om bij te praten.

Spetterende voorstelling
De bijzondere dag werd afgesloten met een circusvoorstelling waar alle kinderen aan meewerkten, onder leiding van de artiesten van Jeugdcircus Woenzini. Uiteraard kon ook hier elk kind op zijn of haar eigen manier meedoen. Samen maakten ze er een spetterende voorstelling van. Een mooie afsluiter van een feest waar zowel ouders als kinderen volop van genoten.

Ontmoeten & Zo
Ontmoeten & Zo is vóór en dóór ouders met kinderen met een beperking. Ook ouders van een kindje met een beperking die niet verbonden zijn aan Amarant zijn hier welkom.