Komende week staat Beau Verheijen voor eventjes in de schijnwerpers. Beau gaat via de Instagram takeover ons een week lang meenemen in haar werk als pb'er binnen PGO en BSB Tilburg. 

"Ik werk sinds 2017 binnen PGO Tilburg. In 2017 ben ik afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool Pedogagiek. Op dat moment had ik een stage van anderhalf jaar achter de rug bij Ambulante behandeling (PPG). Na het behalen van mijn diploma ben ik bij de PGO gestart waar ik nog steeds iedere dag met veel plezier werk. Sinds anderhalf jaar woon ik in een appartement in Chaam, dicht bij mijn vrienden en familie. In het weekend pak ik graag een terrasje, spreek ik af met vriendinnen en ik sport zo'n vier keer per week." 

Beau is binnen Amarant dus pb'er binnen PGO en BSB Tilburg. "De doelgroep waarmee ik binnen de PGO en BSB werk zijn kinderen tot 18 jaar met zowel een verstandelijke als lichamelijke beperking." Beau heeft ook een triage functie voor de ambulante begeleidingsproducten. Wanneer er een aanmelding binnenkomt voor ZiO, BSB, PGO of logeren zoekt Beau uit of het kindje past binnen de setting van dit product. Dit gebeurt vanuit locatie Kobalt. 

Wanneer je met je hart werkt krijg je liefde en waardering terug

"Ik doe mee met de Instagram takeover omdat het mij super leuk lijkt een takeover te doen en mensen meer informatie te geven over hoe een werkweek binnen de PGO en BSB er uit kan zien. Mijn ervaring is dat collega's binnen andere producten soms niet weten wat PGO/BSB precies is, wat de werkzaamheden zijn en wat de tijden zijn waarop ik werk. Ik hoop met deze takeover mensen meer info te bieden zodat ze net zo enthousiast worden over de ambulaten producten als dat ik ben."

Beau gaat een week filmen waarin haar werkzaamheden goed te zien zijn. Op maandag, dinsdag, woensdag-ochtend, donderdag en vrijdag werkt zij voor de PGO. Op woensdagmiddag werkt Beau voor BSB Kobalt. "Wat ik zo mooi vind aan mijn werk? Wat je geeft krijg je terug. Wanneer je met je hart werkt krijg je liefde en waardering terug. Ik ben gelukkig in mijn werk wanneer ik zie dat ik heb kunnen bijdragen aan een fijne dag voor de kids en de ouders." 

Wat is PGO en BSB eigenlijk? 

PGO staat voor praktische gezinsondersteuning wat bij de divisie jeugd hoort. PGO biedt één op één begeleiding aan kinderen met een lichamelijke en verstandelijke beperking van 0 tm 18 jaar. De kinderen wonen bij ouders thuis en gaan vaak naar speciaal onderwijs of naar KDC Kobalt. PGO biedt ondersteunding en verzorging aan de kinderen zodat ouders tijdelijk ontlast zijn in de zorg. PGO neemt de zorg dus letterlijk over. PGO kan zowel binnen- als buitenshuis activiteiten ondernemen met de kinderen. Dit is afhankelijk van de wens en vraag van ouders en het kind.

BSB staat voor buitenschoolse begeleiding. BSB is onderdeel van het ambulante deel van divisie jeugd. BSB Tilburg bestaat uit drie locaties; BSB Kobalt (woensdag middag geopend), ’t kleine verschil (open op de zaterdag in oneven weken) en BSB de Bodde, gevestigd in ’t Dijkje (geopend ma tm vrij na schooltijd en op zaterdag in de even weken). BSB biedt begeleiding aan kinderen van 4 tm 18 jaar met zowel een verstandelijke als lichamelijke beperking. BSB biedt begeleiding op locatie in groepsverband. Het doel is ouders ontlasten in de zorg en de kids een leuke en fijne dag geven.

Niets missen? Volg ons op Instagram @stichtingamarant