Het lezen van kleine gebaren of gezichtsuitdrukkingen staat centraal in hun werk. “Het laten zien dat je met klein denken en communiceren direct reactie terug krijgt. Dat is wat wij in beeld willen brengen tijdens onze takeover! “

Pleun

Pleun heeft een vriend en binnenkort ook een hond. Ze is drie jaar geleden begonnen als bbl student. Dit jaar heeft ze haar diploma gehaald en ze werkt nu als persoonlijk begeleider bij  Dagcentrum Oosterhout. Ze heeft tijdens haar studie al bij een aantal locaties van Amarant gewerkt.

"Sommige mensen snappen niet dat het leven met een EMB ook gewoon fijn kan zijn. Wij laten cliënten echt genieten van de dag. Bakken, soep maken of creatief zijn. Als het een lach op iemands gezicht brengt ben ik gelukkig."

Daisy

Daisy is moeder van Loe (4) en Pep (2). Zij werkt tweeënhalf jaar bij Amarant in de functie van persoonlijk begeleider en houdt ervan om leuke dingen te doen met cliënten. Ze bezorgt ze graag een fijne dag. Daisy vindt haar werk zo leuk omdat je met kleine dingen heel veel terug krijgt.

Daisy wil echt laten zien dat het heel leuk en afwisselend werken is met mensen met een EMB. 

Coronavirus

Het coronavirus heeft ook invloed op de invulling van de dag van Dagcentrum Oosterhout. Er zijn normaal 17 cliënten aanwezig en die komen elkaar ook dagelijks tegen. Nu zijn de cliënten onderverdeeld in drie groepen of bubbels. De wereld is zo nog kleiner. Het mond-neusmasker zorgt ervoor dat cliënten niet direct de mimiek kunnen zien, en dat is zeker voor deze doelgroep enorm lastig.

Niks missen? Volg ons op Instagram: @stichtingamarant

Bakken, soep maken of creatief zijn. Als het een lach op iemands gezicht brengt ben ik gelukkig.