“Mijn naam is Danieke, ik ben getrouwd en wij hebben sinds kort een prachtige dochter, Fenna.” Danieke loopt sinds september 2011 rond binnen Amarant, waar ze is begonnen als stagiaire en daarna de flexpoule in is gegaan. “Vanuit de flexpoule heb ik kennis mogen maken met diverse zorgproducten van de Divisie jeugd. Uiteindelijk ben ik blijven plakken bij STEK Roosendaal. Sinds maart 2019 ben ik werkzaam als trainer bij TED en geef daar de psycho-educatieve module ’Dit ben ik’. In hetzelfde jaar ben ik ook aan de slag gegaan als consulent clientmedezeggenschap. Beiden erg leuke functies door de diversiteit aan werkzaamheden!”

Ik kan veel van mijn creativiteit kwijt

Petra werkt al ruim 10 jaar binnen de divisie Jeugd. Toen in 2017 de functie van consulent cliëntmedezeggenschap ontstond, heeft ze deze kans gegrepen om te stoppen als persoonlijk begeleider en een nieuwe uitdaging aan te gaan. “In mijn werk als consulent medezeggenschap kan ik veel van mijn creativiteit kwijt en krijg ik de kans om samen met jongeren, verwanten en collega’s de zorg nóg beter te maken. Deze baan geeft mij ook meer regelmaat, waardoor het goed te combineren is met mijn twee dochters van 8 en 6 en mijn hobby’s, zoals het schrijven van korte verhalen.”

“4 t/m 8 oktober is het ‘week van de medezeggenschap’. Tijdens deze week geven we door middel van de Instagram takeover graag nog meer aandacht aan cliëntmedezeggenschap. We willen ons enthousiasme delen en hopen anderen hiermee te inspireren. Goede voorbeelden van medezeggenschap, tutorials en winacties. We gaan van deze week een feestje maken!”

Wil je de dames volgen? Dat kan via @stichtingamarant