"Mijn naam is Anne Raasen. Ik ben 26 jaar en sinds augustus 2018 ben ik werkzaam binnen Amarant. Ik werk bij de divisie Intensieve Ondersteuning. Samen met mijn vriend Tim, die overigens ook werkzaam is binnen Amarant, woon ik in het centrum van Tilburg. Ik hoop met deze takeover meer inzicht te geven in het werk dat wij doen." 

Een werkdag ziet er iedere dag anders uit

Sinds juli is Anne werkzaam als Ambulant begeleider complex. Voor deze tijd heeft zij drie jaar als persoonlijk begeleider complex gewerkt. Dit doet zij op de locatie Forensisch VPT (volledig pakket thuis). Het Forensisch VPT team is een pilot die in augustus 2017 is gestart. Deze pilot is een samenwerking tussen Amarant en Justitie. Momenteel is de pilot verlengt tot september 2022. "Ik zou met deze takeover graag het Forensisch VPT wat meer op de kaart zetten zodat meer mensen zien wie wij zijn en wat wij allemaal doen." 

"Ik heb de opleiding maatschappelijke zorg, specifieke doelgroepen niveau 4, afgerond. De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest binnen Spie 17 als persoonlijk begeleider. Omdat ik op zoek was naar wat meer regelmaat ben ik terecht gekomen binnen het Ambulante Forensische VPT team van Amarant. De doelgroep waar binnen het Forensisch VPT mee gewerkt wordt is LVB in combinatie met een (juridische) titel. 

Een werkdag binnen het Forensisch VPT team ziet er volgens Anne iedere dag weer anders uit. Hoe dat precies is? Dat wil ze jullie graag zelf laten zien. "Ik neem jullie onder andere mee naar de rechtbank in Breda en naar een politieverhoor in Roosendaal."

Niks missen? Volg ons op Instagram: @stichtingamarant