Karen is ambulant begeleider complexe zorg. "Cliënten vanaf 18 jaar die langdurige zorg nodig hebben waarbij acute, assertieve en vasthoudende hulpverlening noodzakelijk is. Vaak zijn dit mensen die in een zorgwekkende situatie verkeren door hun psychische of sociale problemen, door een verstandelijke beperking en/of door verslavingen. 

"Ik doe mee met deze takeover omdat ik zelf nog niet zo lang aan de slag ben binnen Bemoeizorg. Voordat ik hier ging werken wist ik zelf ook nog niet zo veel over wat Bemoeizorg ACC nu precies doet. Nu ik in dit mooie team werk wil ik graag met andere Amarant medewerkers en de buitenwereld delen wat ACC doet en volgens welke methode wij werken."
 

Verander muren in deuren

Karen gaat vooral laten zien hoe de dagen er uit zien en hoe ze cliënten proberen te bereiken. "Maar ook op welke vlakken we cliënten ondersteunen en op wat voor plekken we allemaal aan het werk zijn. Ik kan nog geen voorproefje geven omdat onze afspraken niet vast staan. Je weet immers nooit wat de dag gaat brengen en waar we precies nodig zullen zijn." 

Naast haar werk als ambulang begeleider complexe zorg heeft Karen ook nog een neventaak. "Naast mijn werk bij Bemoeizorg werk ik ook nog vier uur aan innovatie en participatie. Hierbij leg ik contacten met allerlei organisaties en initiatieven in Tilburg en omstreken die iets voor onze cliënten zouden kunnen betekenen. Hierbij kun je denken aan een avondje uit, R-NEWT en Contour de Twern. Dit zorgt voor meer bekendheid van Amarant en levert hele mooie samenwerkingen op waardoor cliënten nog meer onderdeel worden van de maatschappij." 

Wil je Karen volgen? Kijk dan vanaf maandag mee via ons Instagram-account: @stichtingamarant