Deze week is het de beurt aan Joy van Kasteren. "Ik ben 24 jaar en woon samen met mijn ouders en onze lieve dieren. We hebben namelijk vier honden en twee katten. Twee van deze hondjes zijn ook echt van mijzelf. De één, een kortharige Chihuaha genaamt Diva is 4 jaar en Pablo is een langharige Chihuaha van bijna 2 jaar oud. Af en toe neem ik de hondjes mee naar het werk omdat onze bewoners dat ontzettend gezellig vinden. We gaan dan vaak een rondje wandelen of de hondjes krijgen wat lekkers van de bewoners. Ik vind het erg mooi om te zien dat de bewoners hier, net als ik, zo van kunnen genieten."

 


 

De diverse groep maakt het ontzettend leuk

Joy werkt als begeleider en heeft in 2018 de opleiding verzorgende IG afgerond. "In september ben ik gestart met een nieuwe opleiding: persoonlijk begeleider. Deze opleiding duurt één jaar dus hopelijk heb ik in juli 2022 mijn papiertje binnen."

Op dit moment werk ik op een locatie van Wonen in de wijk in Hilvarenbeek. Hier wonen cliënten met LVB+. De jongste bewoner is 23 jaar en de oudste bewonesr zijn 56 jaar oud. Ik vind het leuk om met zo'n diverse groep te werken. Dat maakt het juist ontzettend leuk."

Joy wilde al langere tijd mee doen met de takeover. "Ik vind het erg leuk dat het nu echt gaat gebeuren. Ik hoop iedereen te laten zien met hoeveel plezier we hier werken. En natuurlijk dat onze bewoners hier met heel veel plezier wonen. Daarnaast wil ik graag laten zien hoe wij werken maar ook wil ik de zelfredzaamheid van de bewoners laten zien. We vinden het namelijk heel belangrijk dat onze bewoners zoveel mogelijk zelf kunnen, maar dat er ook heel veel tijd en ruimte is om te leren." 

De takeover door Joy start aanstaande maandag via Instagram. Meekijken? Dat kan via deze link.