Mark van Houdenhoven is sinds 26 februari 2019 lid Raad van Toezicht Amarant. De Raad van Toezicht is verheugd één van haar huidige leden tot voorzitter te benoemen.

De heer van Houdenhoven is tevens voorzitter van de raad van bestuur van de Sint Maartenskliniek en bijzonder hoogleraar Economische bedrijfsvoering in de Gezondheidszorg aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij maakt zich sterk voor betekenisvolle innovaties in de zorg, kostenbeheersing en transparantie. “Amarant zet volop in op meer eenvoud en het anders organiseren van de zorg, o.a. middels technologische en sociale innovaties. Een mooi voorbeeld hiervan is het betrekken van verwanten bij de zorg”, zegt Mark van Houdenhoven.

Over Amarant

Amarant helpt mensen met een (verstandelijke) beperking, autisme of hersenletsel om hun mogelijkheden optimaal te benutten. Met ruim 5000 medewerkers en 1800 vrijwilligers draagt Amarant dag in dag uit bij aan het welzijn en geluk van ruim 6.000 cliënten en hun verwanten in heel Noord-Brabant. Naast een breed aanbod aan zorg - begeleiding en behandeling aan huis of met verblijf - biedt Amarant volop mogelijkheden op het gebied van dagbesteding, leren, werken en vrije tijd.