In Bergen op Zoom bieden we deze behandeling nu vijf jaar aan. Daarom organiseert het Hersenz  Team van Amarant op zaterdag 17 juni een informatieochtend voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), naasten en verwijzers. Tijdens deze informatieochtend maak je op interactieve wijze kennis met het behandelprogramma van Hersenz. Er zijn (oud-)deelnemers aanwezig en je kunt in gesprek gaan met behandelaars.

Confronterend

Hersenz is een behandelprogramma dat wordt aangeboden in de chronische fase van NAH. Deze periode, als ziekenhuisopname en revalidatie achter de rug zijn, is vaak confronterend. Mensen zijn weer 'terug' in het gewone leven, en dan? In deze fase dringt het pas goed door hoezeer alles is veranderd, niet alleen voor getroffene zelf, maar ook voor zijn of haar naasten.

Hersenletsel krijg je namelijk nooit alleen. Na de behandeling hebben partner en kinderen meer inzicht in het letsel van hun naaste. Hersenz onderscheidt zich doordat mensen zelf hun behandelprogramma samenstellen op basis van persoonlijke doelen. Denk aan het beter verdelen van de energie en weer naar het winkelcentrum durven lopen.

Zelfstandig

Hersenz is een succes. Het aanbod bestaat uit groepsbehandelingen, een bewegingsprogramma en behandeling thuis. Ook heeft Hersenz een behandeling speciaal gericht op jongvolwassenen. Doel van de behandelingen is altijd dat mensen met hersenletsel zo zelfstandig mogelijk functioneren. Het is bewezen dat de kwaliteit van leven wordt bevorderd. Daarom draagt Amarant graag bij aan een verdere verspreiding van het behandelaanbod van Hersenz.

Zorgaanbod Amarant

Amarant biedt zorg voor mensen met NAH in West-Brabant. Onze begeleiders kijken waar jij ondersteuning bij kunt gebruiken en leveren zorg op maat. Naast Hersenz kun je ook terecht voor gezinsbehandeling, ambulante begeleiding en het NAH trainingshuis. Wanneer helemaal zelfstandig wonen niet meer gaat, bieden wij de oplossing. Dan helpen wij jou met onze 24-uurs zorg op één van onze woonvoorzieningen. Ook helpen we je met het vinden van een passende dagbesteding als een baan te veel gevraagd is.

Belangstelling?

De informatiebijeenkomst voor mensen met NAH, hun naasten en verwijzers is op zaterdag 17 juni van 10.00 tot 12.30 uur op locatie Burgemeester Stulemeijerlaan 51 in Bergen op Zoom. Let wel: parkeergelegenheid naast de locatie is helaas beperkt.

Voor meer informatie over de behandeling of informatiebijeenkomst kunt u contact opnemen met op met de Zorgbemiddelaar van Amarant, via 088 – 611 99 55. Bent u verhinderd, kijk dan eens op www.hersenz.nl.

Meer informatie