Al op 31 juli jl. betrok Amarant Groep na een forse verbouwing het pand, dat op de begane grond ook een kantoorfunctie heeft voor personeel van Amarant. Op donderdag 29 november vond de officiële opening door wethouder Kees van Geffen plaats. Extra leuk omdat het Trainingshuis tegenover het gemeentehuis ligt en de wethouder dus onze ‘buurman’ is. Na mooie en inspirerende woorden van manager Judith Haazen en wethouder Van Geffen, in aanwezigheid van de jongeren van het Trainingshuis, hief men het glas op het nieuwe Trainingshuis en knalde er confetti.

Meet & Greet externe verwijzers
Voorafgaand aan de opening vond er een zogenoemde Meet & Greet plaats. Via deze Meet & Greet zochten we de verbinding met externe verwijzers, zoals wijkteams, gemeenten en collega aanbieders. Met als doel dat zij weten wat we bieden en ons weten te vinden. De Meet & Greet bestond uit twee rondes van inspiratiesessies met verhalen van de jongeren/ouders (ervaringsdeskundigen).  De keuze bestond uit vier onderwerpen waarover meer informatie werd gegeven. De vier onderwerpen waren: STEK, FACT, Ouder en Kind en ‘Op eigen benen’. “Dit kan hele mooie samenwerkingen teweeg brengen,” gaven verwijzers aan.

Over het Trainingshuis
Amarant Groep vindt het belangrijk dat jongeren kunnen meedoen en meewerken in de samenleving. Dus ook jongeren met een licht verstandelijke beperking en vaak bijkomende problematiek. Het Trainingshuis speelt hierop in. Jongeren in de leeftijd van 16-23 jaar leren in een gefaseerd traject hoe ze een zo zelfstandig mogelijk bestaan opbouwen. In een veilige en gezellige omgeving leren ze alles wat daarvoor nodig is. Er wordt gewerkt aan thema’s als gezond leven, activiteiten in huis, vrije tijd en samenleving, afronden van een opleiding, het vinden van werk en het regelen van je financiën.

Meer weten over het Trainingshuis? Klik hier voor meer informatie.