Daar waar Dana-Eos de expertise heeft op het gebied van veiligheidsvraagstukken, heeft Amarant Ouder-Kind deze op het gebied van begeleiding en behandeling van ouders met een licht verstandelijke beperking en met opvoedvragen. Hierin versterken we elkaar en kunnen we van elkaar leren. De betrokken collega's van beide organisaties zijn enthousiast. De pilot krijgt door dit succesvolle verloop een vervolg.

We werken binnen Ouder-Kind met mooie tools zoals de Goed Genoeg Opvoederschapradar, de Yucel-methode (om draagkracht-draaglast inzichtelijk te maken) en de DRI (dagelijks routine interview). Deze tools bevatten veel visuele elementen die goed aansluiten bij de behoeften van cliënten met een licht verstandelijke beperking.

Collega’s van Ouder-Kind maken collega’s van Dana-Eos wegwijs in deze tools. We gaan ervan uit dat we de komende periode samen met succes weer een aantal cliënten intensief kunnen trainen. En een passend advies kunnen uitbrengen aan de verwijzer over welke verdere mogelijkheden er zijn of dat andere hulpverlening noodzakelijk is.

Op de teamfoto zie je het team van Dana-Eos samen met onze betrokken collega's van Ouder-Kind.

Amarant Ouder-Kind en Sterk Huis Dana-Eos

Lees meer over Amarant Ouder-Kind