"Ik ben Sophie van den Bos. Ik ben 30 jaar oud en woon samen met mijn viervoeter Sjoko in Breda. In februari werk ik 3 jaar binnen het EVA-team bij Amarant. Voornamelijk in Rijsbergen, maar ik ben ook zeker regelmatig in Tilburg, het Hooge Veer of in de wijk te vinden." 

In 2014 is Sophie voor Amarant gaan werken. "Ik ben gestart bij een ouderinitiatief waar ik mijn opleiding verpleegkunde heb gedaan. Daarnaast heb ik invalwerk gedaan bij de Kapelstraat en Don Boscoplein om extra ervaring op te doen. Na afronding van de opleiding was er helaas niet genoeg uur beschikbaar dus ben ik een aantal jaar in de thuiszorg gaan werken. Toch bleef ik een zwak houden voor de doelgroep van Amarant, want ik ging nog regelmatig een bakkie doen bij het ouderinitiatief." 

 

Eén dag niet gelachen, is een dag niet geleefd

Sophie vertelt verder. "Bij het ouderinitiatief heeft een toenmalige collega mij de folder van het EVA-team gegeven onder het mom: is dat niets voor jou, Sophie? Ik nam contact op met Edwin Karel, die mij tijdens mijn opleiding verpleegkundige geholpen heeft en tevens senior van de wijk is binnen het EVA-team. Ik raakte heel enthousiast van wat het EVA-team allemaal deed en heb meteen gesolliciteerd. Inmiddels werk ik nu al drie jaar met veel plezier. Geen dag is namelijk hetzelfde en die afwisseling is wat mijn werk zo leuk maakt." 

Sophie is naast haar werk de afgelopen 1,5 jaar ook druk geweest om de opleiding praktijkverpleegkundige af te ronden. "Volgende maand mag ik daarvoor mijn diploma in ontvangs nemen."

"Het lijkt mij ontzettend leuk om met deze takeover mee te doen omdat veel groepen en voorzieningen binnen Amarant wel eens te maken krijgen met het EVA-team. Daarnast lijkt het me leuk om inzicht te geven in wat mij nou allemaal doen en waar wij voor staan."

Benieuwd naar de takeover van Sophie? Kijk dan vanaf maandag via @stichtingamarant