Onder leiding van de enthousiaste dagvoorzitter Gijs Wanders gingen onderzoekers en zorgprofessionals met elkaar in gesprek. Ruim 160 geïnteresseerden die met name werkzaam zijn in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking bezochten het evenement. 

Gouden toekomst

Samen met hoofdonderzoekers van GOUD Dederieke Maes-Festen en Thessa Hilgenkamp, emeritus hoogleraar Heleen Evenhuis en voorzitter van het consortium Jan van Hoek werd zowel terug- als vooruitgeblikt. De conclusie: in de afgelopen 10 jaar heeft GOUD mooie resultaten geboekt die handvatten bieden voor de zorg maar er ligt ook nog heel veel werk. Kortom: “We zijn op de goede weg maar we zijn nog maar net begonnen”, aldus Jan van Hoek.  

10 jaar GOUD: The aftermovie


Nieuwe GOUD-onderzoeken

In verschillende panels bestaande uit onderzoekers, zorgprofessionals en deelnemers werd gesproken over de nieuwe onderzoeken van GOUD: de afbouw van antipsychotica, de impact van krachttraining en de gezondheidstoestand van deelnemers van de eerste GOUD-studie. Tijdens deze gesprekken werd ingegaan op de relevantie maar ook gekeken naar de kansen en uitdagingen die spelen bij deze onderzoeken.  

Nieuwe website: www.goudonbeperktgezond.nl

Ineke Bootsman (Manager Behandeling & Expertise en Interne Coördinator van GOUD bij Abrona) lanceerde tijdens het evenement de nieuwe website van GOUD. De website met een nieuwe huisstijl biedt een schat aan informatie voor verschillende doelgroepen zoals zorgprofessionals, cliënten en wettelijk vertegenwoordigers en onderzoekers.

Ineke: Op de website vind je informatie over de onderzoeken, publicaties, kennisproducten maar ook toegankelijke filmpjes, veel gestelde vragen en nieuwsberichten over de laatste ontwikkelingen

Omgeving verleiden tot gezondere keuzes

Rick Brink werd afgelopen jaar verkozen tot de allereerste Minister van Gehandicaptenzaken. Tijdens het symposium vertelde hij in een persoonlijke verhaal over zijn missie voor meer acceptatie en zichtbaarheid van mensen met een beperking. Als afsluiter van deze middag, inspireerde verouderingswetenschapper David van Bodegom de zaal met zijn verhaal over hoe onze omgeving ons kan verleiden om gezondere keuzes te maken. 

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van GOUD?

Meld je dan aan via de nieuwsbrief op onze nieuwe website: www.goudonbeperktgezond.nl