Wat een prestatie! Voor het achtste jaar op rij hebben we een groep cliënten getraind om de Mont Ventoux per fiets te beklimmen. Dit jaar gingen 12 cliënten samen met hun buddy's de uitdaging aan. Waar het begon met het kennis maken van de buddy's en de wielrenfietsen, volgenden daarna een aantal maanden van intensieve training. 

De eerste trainingen begonnen op de wielerbaan, hier konden de cliënten kennismaken met de fietsen. Want hoe klik je in en uit met je schoenen? Dat werd onze cliënten allemaal geleerd. Daarna werd er buiten getraind. Mooie routes door Noord-Brabant werden gereden en er kwamen steeds meer kilometers in de benen. 20 april was het dan de eerste keer tijd voor het echte werk, op naar Limburg. Hier maakte de cliënten en hun buddy's kennis met de heuvels in Limburg. Ze leerden hier hoe het was om een helling op te fietsen en vervolgens weer af te dalen. Na twee keer Limburg was het bijna zo ver om naar Frankrijk te gaan.

Op zaterdagavond 8 juni stond de bus klaar op het Daniël de Brouwerpark. De fietsen en bagage werden ingeladen en iedereen zocht vol spanning en plekje uit in de bus. Na een lange rit was de eindbestemming camping La Garenne in Bédoin. 

Op maandag 10 juni en dinsdag 11 juni stonden nog 2 trainingsdagen in Frankrijk voor onze kanjers op de planning. Langs de prachtige wijngaarden en mooie natuurgebieden wisten zij allemaal de top van de Gorges de la Nesque te bereiken. Na een welverdiende rustdag was het donderdag 13 juni zo ver: de beklimming van de Mont Ventoux.

Gespannen cliënten, enthousiaste buddy's en fietsen gereed voor de beklimming stonden klaar aan de start in Sault. Vanuit hier werd gefietst richting de Mont Ventoux. Langs de route stonden supporters voor onze cliënten en buddy's vanuit Nederland. Zij zorgden er mede voor dat iedereen de top heeft weten te behalen! 

Uiteindelijk wist iedereen, de een gemakkelijker dan de ander, de top van de Mont Ventoux te behalen. Op de top omhelsden alle deelnemers elkaar te midden van luid gejuich en applaus. Wat een power en doorzettingsvermogen heeft iedereen getoond! Deze geweldige prestatie werd in de avond gevierd tijdens een welverdiende feestavond.