Hart van Nederland bij Poirtersstraat

Op maandag 25 juli kwam Hart van Nederland langs op de Poirtersstraat 3 in Tilburg. Persoonlijk begeleider Dirk van Mierlo deed het woord, maar ook directeur HR Ester Zeeman legde uit hoe wij het binnen Amarant Samen anders doen. Rob van Kempen, vader van een cliënt én voorzitter van de verwantenraad, helpt samen met zijn partner Mariëtte veel mee op deze locatie. Dit is voor ons een mooi voorbeeld van persoonlijke zorg, dat doe je samen.

Rob helpt met alledaagse klusjes die op het oog klein lijken, maar stiekem veel betekenen voor Dirk en zijn collega’s. “We maken samen met de cliënten een wandeling of smeren een boterhammetje. Dat kunnen wij als ouders heel makkelijk doen. Dat is heel fijn omdat het ons en de cliënten blij maakt.” Het helpt als de vragen zo concreet mogelijk worden gesteld. Het is wel belangrijk dat we met elkaar helder werken aan de verwachtingen, wat kan wel en wat kan niet. Het goede gesprek op de groep is heel erg belangrijk.

Bekijk item Hart van Nederland

Radio 1

Afgelopen week was Ester Zeeman, HR-directeur Amarant ook bij Radio 1 te gast in het programma De Nieuws BV. Samen met Karin Klaassen, regiomanager van Ons Tweede Thuis, sprak ze over de ontwikkelingen in de zorg en over onder andere de hulp van familieleden op de diverse voorzieningen.

Het is belangrijk dat we de verwachtingen bij gaan stellen. De kwaliteit van zorg is hoog en dat willen we zo houden, daarvoor is het echter wel nodig dat we samen met betrokkenen kijken hoe we de zorg en ondersteuning zo vorm kunnen geven dat we er kunnen blijven zijn voor onze cliënten. De goede dialoog tussen cliënten, naasten en medewerkers is het allerbelangrijkste.

Beluister item Radio 1

EenVandaag

Op woensdag 3 augustus deelde EenVandaag een artikel over de tekorten in de zorg. Zij gingen in gesprek met Jozef Schrover, vader van Rinske (woonachtig bij Amarant). Hij helpt af en toe een handje in de zorg en vertelt over hoe wij het samen anders doen. "Ik deed hier altijd al veel klusjes, ook voor andere bewoners. Dus toen er extra hulp nodig was, wisten ze me steeds vaker te vinden. En daar was ik blij om", vertelt Jozef. "Ik heb vier kinderen, die ik allemaal weleens help. Waarom zou ik Rinske dan niet kunnen helpen?"

Ook was er in de televisie-uitzending een uitgebreide reportage te zien.

Bekijk artikel EenVandaag

Samen anders doen

Binnen Amarant vinden we het ontzettend belangrijk dat onze cliënten persoonsgerichte zorg krijgen. Dit kunnen en willen we niet alleen verzorgen, wij zien het als onze gezamenlijke opdracht om met naasten van bewoners en ambulante cliënten, onze vrijwilligers én al onze collega’s van Amarant invulling te geven aan de zorg en ondersteuningsvraag van onze cliënten. Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen, passend bij zijn of haar talenten. Dat is wat wij verstaan onder samen anders doen.

Rob en Mariëtte helpen mee in de zorg
Begeleider Dirk van Mierlo met cliënt
HR-directeur Ester Zeeman over Samen anders doen