Dit doen ze om innovatie binnen de VG-sector op de kaart zetten. Ook komen ze samen om nieuwe verbindingen te leggen en de algehele verstandelijk gehandicaptenzorg te verbeteren. De Hackathon vindt plaats bij Imagine, het Innovatiecentrum van de Amarant Groep.

Deze week gaan de zorgorganisaties tegelijkertijd intensief aan de slag met het ‘hacken’ van een vraagstuk. Het vraagstuk van Amarant Groep luidt: '' Hoe kunnen cliënten hun kwaliteiten inzetten voor zichzelf en anderen?'' De vraag komt vanuit de cliënten zelf: veel cliënten met een verstandelijke beperking zijn op zoek naar waardering en gelijkwaardigheid. Hierbij komt kijken dat ze graag anderen helpen.

Van vraag naar prototype
De teams hebben 99 uur de tijd om van probleemstelling tot een innovatieve oplossing te komen.

Maandag stond de vraag verkennen centraal. In de middag zijn verschillende gesprekken met cliënten gevoerd. Dinsdag worden de eerste oplossingen gegenereerd en vanaf woensdag zal een begin worden gemaakt aan de ontwikkeling van een prototype. Op vrijdag 13 april worden alle innovatieve ideeën gepitcht voor de jury en worden er drie winnaars geselecteerd.

Mix
Het team van de Amarant Groep bestaat uit een mix van zorgprofessionals, cliënten en het bedrijfsleven. Zo zijn Sjoerd van Oosten & Samet Yilmaz betrokken vanuit E-sites, Marnix de Vijver van ImaginationLab. Van het innovatiecentrum Imagine, onderdeel van Amarant Groep, zijn Rob van Uden, Patrick Gutlich en Pien van Dijk betrokken. Aangevuld met de kennis van de werkvloer: Malu Bekers en Wouter Hekkenberg.

Voor meer info kijk op http://2018.vghackathon.nl/