Ouders en verzorgers van kinderen zonder een beperking, komen elkaar op verschillende plekken tegen. Op het schoolplein, bij een sportclub of bij andere activiteiten. Maar voor ouders, verzorgers en verwanten van een zorgintensief kind geldt dit vaak niet. Deze kinderen worden bijvoorbeeld opgehaald door de taxi. Terwijl contact met andere mensen die dezelfde vragen en zorgen hebben als jij, erg nuttig is. Met iemand kunnen praten die hetzelfde meemaakt schept een band. En dat is precies waarom we Ontmoeten & Zo organiseren.

Wat is Ontmoeten & Zo?

Iedere maand organiseren onze twee kinderdienstencentra Ontmoeten & Zo. Een ontmoetingsplek dóór en vóór ouders. Gehoord en gezien worden. Een gevoel van her- en erkenning. Dat is waar veel ouders behoefte aan hebben. Uit ervaring blijkt dat veel gezinnen worstelen met de vertraagde ontwikkeling van hun kind. Dit met andere ouders bespreken geeft een gevoel van opluchting. Ook kun je extra kennis en vaardigheden opdoen. Van elkaar leren.

Iedere bijeenkomst behandelen we een nieuw thema. Voorbeelden hiervan zijn: gebarentaal, opvoeding en vakantie met een zorgintensief kind. Ook is er al een ‘markt’ georganiseerd waar je kennis kon maken met verschillende vakantie-aanbieders. De bijeenkomsten verschillen van invulling. Tijdens de ene bijeenkomst praten we met elkaar in kleine groepen aan de hand van stellingen over het thema van die dag, een andere keer wordt een workshop verzorgd of een presentatie gegeven. We laten regelmatig ouders en verzorgers aan het woord. Zij hebben immers veel ervaringen te delen waar anderen ook weer van kunnen leren. Zo zorgen we voor een herkenbaar en laagdrempelig programma.

Bij kinderdienstencentrum Kobalt in Tilburg wordt elke tweede dinsdag van de maand Ontmoeten & Zo georganiseerd. Bij de Zandoogjes in Breda is dit elke laatste dinsdag van de maand. Deze bijeenkomsten beginnen om 19.30 en zijn uiterlijk 22.30 afgelopen. Voor en na de bijeenkomst is er nog de gelegenheid om elkaar te leren kennen en om praktische tips uit te wisselen.

Stel je vraag

Meer informatie over brussen

Een brus is een broer of zus van een zorgintensief kind. Deze folder is voor alle brussen en personen die met brussen te maken hebben.

kinderen spelen Download de .pdf

Locatie en contact

Frans Siemerpad 24
Frans Siemerpad 24
5042EA, Tilburg
Bekijk op google maps

Zandoogjes 9
Zandoogjes 9
4814SB, Breda
Bekijk op google maps

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Alette en Diana: "De verbinding met andere ouders is erg fijn."

  Als ouder van een jonge tweeling met een ontwikkelingsachterstand bezoekt Alette Kaumanns standaard de maandelijkse bijeenkomsten van Ontmoeten & Zo.

  Lees het verhaal van Alette en Diana
 2. Brusjes schatkist: broer Ruben gaat spelen bij Kobalt

  Ruben is de broer ('brus') van zijn zorgintensieve jongere broertje Lars. Hij heeft een beperking en gaat naar Kinderdienstencentrum Kobalt in Tilburg.

  Lees het verhaal van Ruben
 3. “Xavi is hier helemaal opgebloeid”

  Op het Zandkasteel, de nieuwe School Voorbereidende Groep (SVG) die Amarant samen met andere partijen opzette, bloeide de 5-jarige Xavi helemaal op. Nu zit hij in de kleuterklas, tot grote vreugde van zijn moeder Elisia Feijtel.

  Lees het verhaal van Xavi