Ouders en verzorgers van kinderen zonder een beperking, komen elkaar op verschillende plekken tegen. Op het schoolplein, bij een sportclub of bij andere activiteiten. Maar voor ouders, verzorgers en verwanten van een zorgintensief kind geldt dit vaak niet. Deze kinderen worden bijvoorbeeld opgehaald door de taxi. Terwijl contact met andere mensen die dezelfde vragen en zorgen hebben als jij, erg nuttig is. Met iemand kunnen praten die hetzelfde meemaakt schept een band. En dat is precies waarom we Ontmoeten & Zo organiseren.

Wat is Ontmoeten & Zo?

Iedere maand organiseren onze twee kinderdienstencentra Ontmoeten & Zo. Een ontmoetingsplek dóór en vóór ouders. Gehoord en gezien worden. Een gevoel van her- en erkenning. Dat is waar veel ouders behoefte aan hebben. Uit ervaring blijkt dat veel gezinnen worstelen met de vertraagde ontwikkeling van hun kind. Dit met andere ouders bespreken geeft een gevoel van opluchting. Ook kun je extra kennis en vaardigheden opdoen. Van elkaar leren.

Iedere bijeenkomst behandelen we een nieuw thema. Voorbeelden hiervan zijn: gebarentaal, opvoeding en vakantie met een zorgintensief kind. De bijeenkomsten verschillen van invulling. Tijdens de ene bijeenkomst praten we met elkaar in kleine groepen aan de hand van stellingen over het thema van die dag, een andere keer wordt een workshop verzorgd of een presentatie gegeven. We laten regelmatig ouders en verzorgers aan het woord. Zij hebben immers veel ervaringen te delen waar anderen ook weer van kunnen leren. Zo zorgen we voor een herkenbaar en laagdrempelig programma.

Bij kinderdienstencentrum Kobalt in Tilburg wordt elke tweede dinsdag van de maand Ontmoeten & Zo georganiseerd. Bij de Zandoogjes in Breda is dit elke derde dinsdag van de maand. 

Online groepen

Er bestaan ook online groepen van ouders die met elkaar delen en sparren. “Hoe doe jij dat?” Heb je interesse? Neem contact op!

Social media 

Volg ons op facebook  ontmoetenenzo of op Instagram ontmoetentilburgbreda

Contact

Diana Creemers: diana.creemers@amarant.nl, telefoon: 06-15454022

 

 

Stel je vraag

Informatie voor brussen

Een brus is een broer of zus van een zorgintensief kind. Deze folder is voor alle brussen en personen die met brussen te maken hebben.

kinderen spelen Download de folder

Locatie en contact

Frans Siemerpad 24
Frans Siemerpad 24
5042EA, Tilburg
Bekijk op google maps

Zandoogjes 9
Zandoogjes 9
4814SB, Breda
Bekijk op google maps

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Alette en Diana: "De verbinding met andere ouders is erg fijn."

  Als ouder van een jonge tweeling met een ontwikkelingsachterstand bezoekt Alette Kaumanns standaard de maandelijkse bijeenkomsten van Ontmoeten & Zo.

  Lees het verhaal van Alette en Diana
 2. Brusjes schatkist: broer Ruben gaat spelen bij Kobalt

  Ruben is de broer ('brus') van zijn zorgintensieve jongere broertje Lars. Hij heeft een beperking en gaat naar Kinderdienstencentrum Kobalt in Tilburg.

  Lees het verhaal van Ruben
 3. Ontmoeten & Zo verbindt ouders

  Gehoord en gezien worden. Een gevoel van her- en erkenning. Dát is waar veel ouders behoefte aan hebben. Daarom organiseert Amarant onder de naam Ontmoeten & Zo maandelijks themabijeenkomsten in Breda en Tilburg voor ouders met zorgintensieve kinderen. Hatice is al jaren een vaste bezoeker van Ontmoeten & Zo. “Voor mij voelt het als thuiskomen.”

  Lees het verhaal van Hatice