Het opvoeden van kinderen met een beperking of gedragsproblemen vraagt extra energie. Het gaat niet altijd helemaal zoals je zou willen en dat is ook normaal. Niet alles kan constant vlekkeloos verlopen. Je kind is je dierbaar en daarom zie je dit niet als een last. Toch kan het wel eens een zware opgave zijn en lijkt het alsof je niet genoeg hebt aan twee handen. Praktische gezinsondersteuning biedt de extra hulp die je nodig hebt. Zo geven we je meer rust en voorkomen we zwaardere zorg of stellen we dit uit.

Praktische gezinsondersteuning

Met praktische gezinsondersteuning versterken we de zelfstandigheid van ouders. We ondersteunen bij het eten, het verdelen van aandacht over meerdere kinderen en leggen contacten in de buurt. Ook helpen we met de persoonlijke verzorging van kinderen met een ernstige, meervoudige beperking.

Ontdek de mogelijkheden

Benieuwd hoe praktische gezinsondersteuning jullie kan helpen? Wij nemen graag de mogelijkheden met jullie door. Een prettige gezinssituatie voor iedereen: dat is waar we voor gaan!

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Rebecca en Inez: samen werken aan rust in huis

  Eind 2017 beviel Rebecca de Castro van een prachtige dochter: Tiesjie. Twee keer per week krijgt ze afwisselend bezoek van gezinsbegeleidster Inez van Rooij en haar collega Vera.

  Lees het verhaal van Rebecca en Inez
 2. Brusjes schatkist: broer Ruben gaat spelen bij Kobalt

  Ruben is de broer ('brus') van zijn zorgintensieve jongere broertje Lars. Hij heeft een beperking en gaat naar Kinderdienstencentrum Kobalt in Tilburg.

  Lees het verhaal van Ruben
 3. “Zo blij dat Saar weer naar Kobalt kan!”

  Door de coronacrisis kon de dochter van Suzanne acht weken niet meer naar Kobalt, het Kinderdienstencentrum van Amarant in Tilburg. Ook de thuishulp en het logeren stopten van de ene op de andere dag. “Dat was heel zwaar”, vertelt Suzanne. Suzanne (40) woont samen met Corné (45) en zij hebben twee kinderen: Philein (5) en Saar (4).

  Lees het verhaal van Suzanne