Werk en dagbesteding

Locaties

Leren

Amarant gelooft in de eigen kracht van de cliënt. En we vinden dat waar hij ook aan de slag gaat, hij blijft altijd leren. Of het nu gaat om een werkplek waar de cliënt nieuwe vaardigheden leert of in dagbesteding waar we de grens van de cliënt opzoeken zodat hij iedere keer weer meer kan.

Werken

Als de cliënt wil werken in een bedrijf dan ondersteunt Amarant bij het vinden van een passende werkplek. De cliënt zoekt samen met de jobcoach de perfecte plek voor om deel te nemen aan de maatschappij. Bijvoorbeeld in een verzorgingstehuis, een supermarkt, bij een apotheek of een kantoor. Een cliënt werkt of loopt stage. De cliënt onderzoekt samen met de begeleider of er mogelijkheden binnen het eigen netwerk zijn, bijvoorbeeld bij een kennis of een familielid. De cliënt wil een baan vinden en behouden, daar helpen we hem graag bij.

Is een betaalde baan nog net een stapje te ver? Dan doet de cliënt eerst ervaring op bij één van de werklocaties van Amarant. Bijvoorbeeld bij de Makro in Breda, het Koning Willem II Stadion in Tilburg of het serviceteam op Vliegbasis Gijze-Rijen. Er is altijd een werkplek die bij hem past.

Dagbesteding

Bij Amarant kan de cliënt zijn dag heel nuttig indelen. Hij leert nieuwe vaardigheden aan en verbetert zichzelf bij wat hij wel kan. We bieden dagbesteding zoveel mogelijk aan in de wijk waar de cliënt woont. Zo legt hij in zijn buurt contacten en draagt zijn steentje bij aan de leefbaarheid in de buurt. Denk aan een boodschappenservice of tuinonderhoud bij ouderen. Zo kan hij langer zelfstandig blijven wonen en de cliënt helpt anderen. Als dat niet kan dan is er ook beschutte en beschermde dagbesteding van Amarant. Dat biedt de cliënt een veilige en vertrouwde omgeving. Een plek waar hij zijn mogelijkheden kan ontdekken en nieuwe ervaringen kan opdoen.

Volg ons op social media

youtube icon  facebook icon  twitter icon  linkedin icon