Met TED naschoolse dagbehandeling biedt Amarant specialistische ambulante behandeling voor jeugdigen (4-12 jaar) met een LVB (lichte verstandelijke beperking) en ernstige gedragsproblematiek. Dat doen we op school, thuis en op onze eigen locaties. Het doel is om ernstig probleemgedrag te verminderen en nieuwe positieve vaardigheden aan te leren.

TED komt van het Engelse woord ‘UniTED’, dat verenigd betekent. Specialistische deeltijdbehandeling realiseren we samen: met de ouders, school en andere hulpverlening. Deze samenwerking is heel belangrijk, zodat er op alle gebieden verandering kan plaatsvinden. We doen het samen. TED helpt jou en je kind om sterker in het leven te staan. Wij kijken naar wat er wél goed gaat en hoe we samen stappen vooruit kunnen maken. Op een fijne manier vooruitgang boeken. Daar helpen we je bij.

Bij TED naschoolse dagbehandeling volgen kinderen en hun ouder(s) een groepsbehandeling. Op de leergroep leren kinderen en ouders, door middel van kleine doelen, om te gaan met datgene waar ze tegenaan lopen. Dit doen we samen met de groepsleiding en andere kinderen op de leergroep.

Het betrekken van ouders is een belangrijk en essentieel onderdeel van de behandeling. We bekijken altijd op maat op welke manier ouders deelnemen en een bijdrage kunnen leveren aan het behalen van de doelen. Dit doen we bijvoorbeeld doormiddel van ouderbijeenkomsten, persoonlijke coaching op de groep of bij het gezin thuis of ouders komen meekijken op de groep. Behandeldoelen worden altijd opgesteld samen met ouders, daarnaast overleggen we met school over de behandeldoelen. Op deze manier geven we kinderen de kans om zich zowel thuis als op school te ontwikkelen. Samen zetten we stappen vooruit en doen we succeservaringen op.

Wil je graag weten wat wij voor jouw kind en daarmee ook voor het hele gezin kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op! Dan bespreken we de mogelijkheden en helpen we jullie kind samen verder te ontwikkelen.

Klik hier voor de informatiefolder voor ouders/verwanten. 

Stel je vraag

Informatie voor verwijzers

Download de folder