Deze twee uitgangspunten hebben wij samengevoegd bij TED. Met TED behandelen we kinderen met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen op school, thuis en op onze eigen locaties. Dit doen we niet alleen, maar samen met de rest van het gezin.

Samen vooruit

Bij TED volgen kinderen samen met de ouders een aantal behandelmodules. Hierin leren we je om met problemen om te gaan. Daarnaast houden we ook de school op de hoogte van de behandeldoelen. Zo zorgen we er samen voor dat de behandelingen en lessen op elkaar aansluiten. Op deze manier geven we kinderen de kans om zich zowel thuis als op school te ontwikkelen.

We kijken naar wat wel goed gaat!

Jezelf ontwikkelen kan voor kinderen met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen soms lastig zijn. TED is er dan om deze kinderen hun vertrouwen in zichzelf terug te geven. Een positieve instelling vinden wij daarom erg belangrijk. Wij focussen ons op wat er wél goed gaat en hoe we samen stappen vooruit kunnen maken. Op een fijne manier vooruitgang boeken. Daar helpen we je bij.

Meer informatie over TED

TED komt van het woord ‘UniTED’, een Engels woord dat verenigd betekent. We zorgen er namelijk samen voor dat de behandeling slaagt: met de ouders, de school en anderen. Want het moet niet alleen goed gaan op school, maar ook thuis en op de club!

Wil je graag weten wat wij voor jouw kind en daarmee ook voor het hele gezin kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op! Dan bespreken we de mogelijkheden en helpen we jullie kind samen verder te ontwikkelen.

Stel je vraag

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Diede, Martijn en Ruud verbinden cliënten met de buitenwereld

  Hoe activeer je cliënten met een ernstige verstandelijke beperking én complexe gedragsproblemen (de zogenoemde SG-EVB-doelgroep)? Het SG-EVB-team ging de uitdaging aan en ontwikkelde twee activeringsprogramma’s: BEZIG en FIT.

  Lees het verhaal van Diede, Martijn en Ruud
 2. Anita en Anke ontdekken samen nieuwe mogelijkheden

  Door niet-aangeboren hersenletsel (NAH) moest Anke van Ham (53) uit Etten-Leur een groot deel van haar zekerheden opgeven. Bij Amarant herontdekt ze zichzelf.

  Lees het verhaal van Anita en Anke
 3. Het EVA-team verbindt verpleegkundige expertise met flexibiliteit

  De verpleegkundigen van het EVA-team bieden (acute) verpleegkundige ondersteuning op locatie. Aan het woord: Marianne Brekelmans, Edwin Karel en Amber van Vugt.

  Lees het verhaal van het EVA-team