Hoe helpt Amarant hierbij

Wij leren je zoveel mogelijk nieuwe vaardigheden. Daarnaast ondersteunen we je bij wat je al wel kan en helpen we je hierin zelfstandiger te worden. Wij maken dit mogelijk met onze verschillende soorten begeleiding. Om op school vooruit te komen, bieden wij een onderwijscoach en buitenschoolse begeleiding. Zo krijg je een extra steuntje in de rug. Om je verder te helpen in je thuissituatie hebben we begeleiding voor zelfstandig wonen en begeleiding bij je thuis. We helpen je bijvoorbeeld bij het nemen van besluiten en bij het aanbrengen van structuur. Als je een kind hebt of verwacht, helpen we je bij de zorg en het vinden van ritme en regelmaat. Wij kijken hoeveel ondersteuning je nodig hebt en passen daar onze begeleiding op aan. Zo leer je steeds meer zelf te doen.

Meer informatie over onze begeleiding

Zou je graag meer willen weten over hoe wij kunnen helpen met onze soorten begeleiding? Dan gaan we graag met jou in gesprek. Samen bespreken we de mogelijkheden en kijken we hoe we deze kunnen benutten. Met als doel om jou jezelf prettig te laten voelen in je dagelijks leven. Want zelfstandiger worden lukt met Amarant!

 

Stel je vraag

Ons aanbod voor begeleiding

Ontdek de mogelijkheden

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Diede, Martijn en Ruud verbinden cliënten met de buitenwereld

  Hoe activeer je cliënten met een ernstige verstandelijke beperking én complexe gedragsproblemen (de zogenoemde SG-EVB-doelgroep)? Het SG-EVB-team ging de uitdaging aan en ontwikkelde twee activeringsprogramma’s: BEZIG en FIT.

  Lees het verhaal van Diede, Martijn en Ruud
 2. Anita en Anke ontdekken samen nieuwe mogelijkheden

  Door niet-aangeboren hersenletsel (NAH) moest Anke van Ham (53) uit Etten-Leur een groot deel van haar zekerheden opgeven. Bij Amarant herontdekt ze zichzelf.

  Lees het verhaal van Anita en Anke
 3. Het EVA-team verbindt verpleegkundige expertise met flexibiliteit

  De verpleegkundigen van het EVA-team bieden (acute) verpleegkundige ondersteuning op locatie. Aan het woord: Marianne Brekelmans, Edwin Karel en Amber van Vugt.

  Lees het verhaal van het EVA-team