De beste zorg

Soms weet je niet precies wat er aan de hand is. Je wilt vooruit maar de hulp die je krijgt, werkt niet goed. Dan is het belangrijk om verder te kijken voordat je start met de behandeling. Dat doen we met diagnostiek. Soms kan diagnostiek ook nodig zijn voor verheldering of bevestiging van het probleem. Vanaf hier kijken we welke behandeling of training bij jou past. Ook als een situatie uit de hand dreigt te lopen en er directe hulp nodig is, staat Amarant voor je klaar. We doen dan wat nodig is om de rust en stabiliteit te herstellen.

Er is veel mogelijk

Wij maken het mogelijk om problemen te verhelpen of te verminderen. Dat doen we samen met mensen in jouw omgeving die kunnen helpen. Specialisten met veel ervaring denken mee en geven advies. Samen zoeken we uit welke behandeling het beste past. Wij bieden verschillende mogelijkheden, zoals therapie, gezinsbehandelingen en trainingen voor weerbaarheid of gedragsproblemen. Als er meer nodig is, breiden we de hulp uit met speciale behandelgroepen of intensieve behandeling even weg van huis. Als het kan, bouwen we de hulp weer af. Er is veel mogelijk bij ons. Samen maken we de beste keuzes.

Onderzoek

Wanneer je woont bij Amarant en blijvend intensieve zorg nodig hebt, zijn de juiste specialisten aanwezig die helpen met onderzoek en diagnostiek op de volgende gebieden: psychologisch, paramedisch, psychiatrisch, somatisch.

Behandelingen en therapie

Om goede zorg te bieden maakt Amarant gebruik van verschillende therapie- en behandelvormen. Denk daarbij aan: ergotherapie, fysiotherapie, logopedie, diëtiek, sensorische informatieverwerking, psychomotore therapie, vaktherapie beeldend en muziektherapie, medische behandeling,  Arts Verstandelijk Gehandicapten, psychiatrische behandeling.

Wanneer je voldoende hebt aan een training helpen we je graag met: agressieregulatie, sociale vaardigheden, weerbaarheid, zelfmanagement.

Meer informatie over behandelingen

Is het nog onduidelijk wat er precies aan de hand is? Of wil je weten welke behandeling jou verder kan helpen? Amarant ondersteunt en helpt. Kom dan eens praten of neem contact met ons op. Wij helpen je graag!

 

Stel je vraag

Ons aanbod voor behandeling

Ontdek de mogelijkheden

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Janny verbindt kunst met liefhebbers

  Na haar pensionering was Janny Slock (68) op zoek naar een nieuwe invulling voor haar dagelijks leven. Zo kwam ze terecht bij dagbestedingslocatie ARTenZO Tilburg, waar ze sinds zeven jaar de kunstuitleen in goede banen leidt.

  Lees het verhaal van Janny
 2. Het EVA-team verbindt verpleegkundige expertise met flexibiliteit

  De verpleegkundigen van het EVA-team bieden (acute) verpleegkundige ondersteuning op locatie. Aan het woord: Marianne Brekelmans, Edwin Karel en Amber van Vugt.

  Lees het verhaal van het EVA-team
 3. De dochter van Inge krijgt dagbehandeling bij Kobalt

  Inge is moeder van Anne. Iris is persoonlijk begeleidster van Anne op de dagen dat ze bij Kobalt is. Anne is meervoudig beperkt. In 2016 verhuisde haar dagbehandeling naar Kobalt, het gloednieuwe kinderdienstencentrum in Tilburg. Het was even wennen, maar Anne voelt er zich inmiddels helemaal thuis, aldus moeder Inge.

  Lees het verhaal van Inge