Als opvoeden niet vanzelf gaat

Een (lichte) verstandelijke beperking, autisme of hersenletsel is niet altijd makkelijk. Kom je er niet meer uit? Amarant helpt. We begeleiden jeugdigen en het gezin op weg naar zelfstandigheid, zodat ze op eigen benen leren staan. Daarom hebben we veel aandacht voor groei en ontwikkeling. We betrekken ook anderen die kunnen helpen zoals familieleden, leraren en de huisarts. Want zorgen doe je samen.

Kinderen horen thuis

Hulp bieden we het liefst in de eigen omgeving: thuis, op school en in de wijk. En als thuis wonen (tijdelijk) toch niet gaat, dan zijn we er ook: met flexibele zorgproducten gericht op de terugkeer naar huis of als voorbereiding op een zo zelfstandig mogelijk leven. Leren en werken neemt daarom een belangrijke plaats in binnen onze behandeling. Is terugkeer naar huis niet meer mogelijk? Dan bieden we passende verblijfsvormen en behandelgroepen. Wij zien altijd mogelijkheden, ook als de zorgvraag complex is.

Er is veel mogelijk

Bij Amarant is veel mogelijk: van kortdurende begeleiding en behandeling aan huis tot aan gesloten behandelgroepen en alles daar tussenin. Daardoor kunnen we snel en flexibel schakelen tussen verschillende zorgvormen: lichter zodra dat kan en zwaarder als dat nodig is. Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op met ons.

Stel je vraag

Ons aanbod voor opgroeien en opvoeden

Ontdek de mogelijkheden

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. De droom van Lisa (19): werken in een echte bakkerij

  'Ik werk al drie jaar in de bakkerij van Amarant. Daar bak ik koekjes, taarten en andere lekkere dingen. Leuk werk, maar het liefst wil ik bij een echte bakkerij gaan werken, buiten Amarant.

  Lees het verhaal van Lisa
 2. De dochter van Inge krijgt dagbehandeling bij Kobalt

  Inge is moeder van Anne. Iris is persoonlijk begeleidster van Anne op de dagen dat ze bij Kobalt is. Anne is meervoudig beperkt. In 2016 verhuisde haar dagbehandeling naar Kobalt, het gloednieuwe kinderdienstencentrum in Tilburg. Het was even wennen, maar Anne voelt er zich inmiddels helemaal thuis, aldus moeder Inge.

  Lees het verhaal van Inge
 3. Jelle heeft een licht verstandelijke beperking

  Jelle Meijer uit Oosterhout heeft, net als zijn moeder en oma, een licht verstandelijke beperking. Zijn moeder Angeliet herkende het bij haar zoon toen hij op de kleuterschool zat. Daar had Jelle het niet gemakkelijk; hij lag regelmatig overhoop met zijn juf.

  Lees het verhaal van Jelle