Als opvoeden niet vanzelf gaat...

Een (lichte) verstandelijke beperking, autisme of hersenletsel is niet altijd makkelijk. Kom je er niet meer uit? Amarant helpt. We begeleiden jeugdigen en het gezin op weg naar zelfstandigheid, zodat ze op eigen benen leren staan. Daarom hebben we veel aandacht voor groei en ontwikkeling. Samen benutten we mogelijkheden die er zijn. Daarbij betrekken we ook anderen die kunnen helpen zoals familieleden, leraren en de huisarts.

Kinderen horen thuis

Hulp bieden we het liefst in de eigen omgeving: thuis, op school en in de wijk. Want kinderen horen thuis, mits dat veilig en verantwoord is. Daar geloven we in. En als thuis wonen (tijdelijk) toch niet gaat, dan zijn we er ook: met passende woonvormen, behandelgroepen en crisisopvang. We begeleiden jeugdigen op weg naar zelfstandigheid, zodat ze op eigen benen leren staan. Daarom hebben we veel aandacht voor leren en werken. Samen benutten we mogelijkheden die er zijn. 

Stel je vraag

Ons aanbod voor opgroeien en opvoeden

Ontdek de mogelijkheden

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Alette en Diana: "De verbinding met andere ouders is erg fijn."

  Als ouder van een jonge tweeling met een ontwikkelingsachterstand bezoekt Alette Kaumanns standaard de maandelijkse bijeenkomsten van Ontmoeten & Zo.

  Lees het verhaal van Alette en Diana
 2. Raymonda (20) “Zonder FACT had ik het niet gered”

  Ik was 7 jaar toen ik uit huis werd geplaatst vanwege de omstandigheden thuis. Daar kan ik me maar weinig van herinneren. Wel voelde ik dat mijn situatie ‘niet normaal’ was. Maar echt begrijpen deed ik het niet.

  Lees het verhaal van Raymonda
 3. “Zo blij dat Saar weer naar Kobalt kan!”

  Door de coronacrisis kon de dochter van Suzanne acht weken niet meer naar Kobalt, het Kinderdienstencentrum van Amarant in Tilburg. Ook de thuishulp en het logeren stopten van de ene op de andere dag. “Dat was heel zwaar”, vertelt Suzanne. Suzanne (40) woont samen met Corné (45) en zij hebben twee kinderen: Philein (5) en Saar (4).

  Lees het verhaal van Suzanne