Als opvoeden niet vanzelf gaat...

Een (lichte) verstandelijke beperking, autisme of hersenletsel is niet altijd makkelijk. Kom je er niet meer uit? Amarant helpt. We begeleiden jeugdigen en het gezin op weg naar zelfstandigheid, zodat ze op eigen benen leren staan. Daarom hebben we veel aandacht voor groei en ontwikkeling. Samen benutten we mogelijkheden die er zijn. Daarbij betrekken we ook anderen die kunnen helpen zoals familieleden, leraren en de huisarts.

Kinderen horen thuis

Hulp bieden we het liefst in de eigen omgeving: thuis, op school en in de wijk. Want kinderen horen thuis, mits dat veilig en verantwoord is. Daar geloven we in. En als thuis wonen (tijdelijk) toch niet gaat, dan zijn we er ook: met passende woonvormen, behandelgroepen en crisisopvang. We begeleiden jeugdigen op weg naar zelfstandigheid, zodat ze op eigen benen leren staan. Daarom hebben we veel aandacht voor leren en werken. Samen benutten we mogelijkheden die er zijn. 

Stel je vraag

Ons aanbod voor opgroeien en opvoeden

Ontdek de mogelijkheden

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Rebecca en Inez: samen werken aan rust in huis

  Eind 2017 beviel Rebecca de Castro van een prachtige dochter: Tiesjie. Twee keer per week krijgt ze afwisselend bezoek van gezinsbegeleidster Inez van Rooij en haar collega Vera.

  Lees het verhaal van Rebecca en Inez
 2. Alette en Diana: "De verbinding met andere ouders is erg fijn."

  Als ouder van een jonge tweeling met een ontwikkelingsachterstand bezoekt Alette Kaumanns standaard de maandelijkse bijeenkomsten van Ontmoeten & Zo.

  Lees het verhaal van Alette en Diana
 3. Brusjes schatkist: broer Ruben gaat spelen bij Kobalt

  Ruben is de broer ('brus') van zijn zorgintensieve jongere broertje Lars. Hij heeft een beperking en gaat naar Kinderdienstencentrum Kobalt in Tilburg.

  Lees het verhaal van Ruben