Soorten dagbesteding

Om dagbesteding te bieden die bij jou past, werken we met 4 vormen van dagbesteding. Binnen elke van deze vormen werken we ontwikkelingsgericht.

Arbeidsmatige dagbesteding

Amarant zoekt samen met jou een fijne werkplek waar jij jezelf kunt ontwikkelen. Gewoon meedoen in de samenleving staat centraal!

Dit kan bijvoorbeeld bij een verzorgingshuis, een supermarkt of een kantoor zijn maar ook op werklocaties van Amarant zelf. Dit is afhankelijk van jouw wensen en mogelijkheden, de mate van ondersteuning en omgeving die jij nodig hebt om je te kunnen ontwikkelen, prettig te kunnen werken en te voelen. Je krijgt ondersteuning van professionals die jou leren jouw taken of werk steeds zelfstandiger uit te voeren. Zo ontwikkel jij je arbeidsvaardigheden. Er bij horen en onderdeel uit maken van de maatschappij zijn belangrijke uitgangspunten. Voor iedereen is er wel een prettige werkplek. Ontdek de mogelijkheden!

Wil je als bedrijf ook kennismaken en samenwerken met Amarant en haar cliënten? Je leest er alles over op de pagina bedrijven

Toeleiding naar (on)betaald werk

Voor cliënten die een individueel traject willen doorlopen om toe te werken naar een (betaalde) werkplek bieden we individuele ondersteuning aan in de persoon van een jobcoach van Opmaat Brabant. De jobcoach zoekt samen met jou naar een reguliere plek waar jij je kunt ontwikkelen en met ondersteuning op afstand aan de slag kunt gaan. Je wordt geholpen deel te nemen aan het arbeidsproces, jouw loopbaanontwikkeling en/of het willen stijgen op de participatie-ladder.

Activerende dagbesteding

Activerende dagbesteding bieden we aan op een dagbestedingslocatie in de wijk, een vertrouwde omgeving waar jij je thuis voelt. Het aanbod binnen de locaties voor activerende dagbesteding is veelal groepsgericht. Je vindt er afwisseling in de dag en een diversiteit aan werkzaamheden en activiteiten. We blijven jou uitdagen om nieuwe dingen te leren én ondersteunen jou in het behouden van jouw vaardigheden. Je wordt gestimuleerd om deel te nemen aan activiteiten en nieuwe activiteiten te ontdekken. Je wordt daarbij ondersteund om jezelf in kleine stappen te ontwikkelen en sociale contacten aan te gaan en te onderhouden.

Belevingsgerichte dagbesteding

Wanneer jij meer ondersteuning en/of verzorging nodig hebt bij het invullen van je dag, dan biedt Amarant veel mogelijkheden om op jouw eigen niveau een fijne dag te hebben binnen een meer beschermde omgeving. De dagbesteding is gericht op beleving, waarbij we jou graag prikkelen. Je krijgt ondersteuning om je in kleine stappen te ontwikkelen of vaardigheden en zelfredzaamheid te behouden. Daarbij wordt steeds gezocht naar een gezonde balans tussen activiteit en ontspanning. Binnen de belevingsgerichte dagbestedingslocaties bieden we ook ondersteuning bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL) en eventuele verpleegtechnische handelingen.

Meer informatie over werk en dagbesteding

Kun jij nog wat hulp gebruiken bij het vinden van werk of een dagbesteding? Wij helpen je graag hierbij! Kom eens langs op gesprek dan nemen we samen door wat de mogelijkheden zijn. Er is altijd wel een werkplek of dagbesteding bij jou in de buurt, die bij jou past en waar jij je fijn bij voelt. Alle locaties bekijken? Klik dan hier. 

Heb je een leuke plek gevonden? Kijk dan goed naar de reistijd en afstand vanaf je woonplek naar de gekozen werkplek of dagbestedingslocatie. Er kunnen namelijk in verband met kosten van vervoer woonplek en werkplek beperkende regels gelden. We geven je graag uitleg als je hier vragen over hebt.

Overzicht van alle werk en dagbesteding types

Ons aanbod voor werk en dagbesteding

Ontdek de mogelijkheden

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

  1. Michel Broumels: ‘Mijn droom is uitgekomen’

    In 2010 startte Michel Broumels vanuit de dagbesteding van Amarant bij de Kringloper. Hij had een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Nu is hij trotse bezitter van een rijbewijs, een bakwagen én een volwaardig dienstverband bij het Roosendaalse warenhuis.

    Lees het verhaal van Michel
  2. Simone Meerman: “Ik voel me echt een volwaardig teamlid.”

    Als klant-assistent helpt Simone Meerman (27) klanten van de Makro in Breda en zorgt ze ervoor dat de kledingafdeling er te allen tijde piekfijn uitziet. Een jaarcontract is inmiddels ‘in de pocket’.

    Lees het verhaal van Simone