Activiteitencentrum Amarant Bergen op Zoom

  • Billrothstraat 4
Activiteitencentrum Amarant Bergen op Zoom (AC) biedt zorg op maat voor mensen met (niet aangeboren) hersenletsel (NAH) en of een lichamelijke beperking. Het AC richt zich op het bieden van begeleiding door dagbesteding.
Lees meer over Activiteitencentrum Amarant Bergen op Zoom

Dagbehandeling

Bij Amarant zijn we altijd bezig om het beste uit ieder kind te halen. Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar met een ontwikkelingsachterstand zijn er verschillende dagbehandelingen.
Lees meer over Dagbehandeling

FACT

FACT is een intensieve behandelvorm aan huis. Ons FACT-team zorgt ervoor dat jullie gezin weer op een positieve manier met elkaar omgaat.
Lees meer over FACT

Hersenz

  • Brigidastraat 15
Als je wordt getroffen wordt door hersenletsel, krijg je te maken met allerlei zorgaanbieders. Eerst met het ziekenhuis en het revalidatiecentrum. Maar ook daarna is de behoefte aan zorg en ondersteuning vaak groot.
Lees meer over Hersenz

Intensieve gezinsbehandeling

Een fijn gezin waarin iedereen zichzelf kan zijn. Waar iedereen elkaar respecteert en goed met elkaar omgaat. Dat verstaan wij onder een prettig en veilig gezinsklimaat.
Lees meer over Intensieve gezinsbehandeling

Praktische pedagogische gezinsbegeleiding (PPG)

Een fijne thuissituatie is voor iedereen van belang. Onderling goed met elkaar omgaan, met elkaar kunnen praten en samen problemen oplossen. Dit zorgt voor een goede band met je gezinsleden.
Lees meer over Praktische pedagogische gezinsbegeleiding (PPG)

Systeemonderzoek

Goede onderlinge relaties in een gezin zijn belangrijk. Dan kun je fijn met elkaar omgaan en gemakkelijk met elkaar praten. Soms zijn er problemen die je niet samen kunt oplossen. Systeemonderzoek helpt dan om elkaar beter te begrijpen.
Lees meer over Systeemonderzoek

TED

Samenwerking staat bij alle behandelingen van Amarant centraal. Wij geloven erin dat je samen het meest bereikt. Daarnaast moeten alle kinderen ook de kans krijgen om zich in een veilige omgeving te ontwikkelen.
Lees meer over TED

Traumabehandeling

Je gevoelens kunnen uiten is belangrijk om goed in je vel te zitten. Wanneer je een traumatische ervaring hebt doorgemaakt, kan dit lastig zijn. Door middel van traumabehandeling leer je deze ervaring te verwerken. Amarant leert jou hiermee om te gaan.
Lees meer over Traumabehandeling