Dagbehandeling

  • Frans Siemerpad 24
Fijn spelen in een leuke omgeving die ontwikkeling stimuleert en motiveert. Bij ons kan dat op twee locaties: bij Zandoogjes in Breda en Kobalt in Tilburg. Hier bieden we verschillende dagbehandelingen voor kinderen en jongeren tot 18 jaar met een ontwikkelingsachterstand, verstandelijke beperking of meervoudige beperking
Lees meer over Dagbehandeling

FACT

FACT is een intensieve behandelvorm aan huis. Ons FACT-team zorgt ervoor dat jullie gezin weer op een positieve manier met elkaar omgaat. Samen helpen we problemen te verminderen en maken we gezinnen sterker.
Lees meer over FACT

Geestelijke verzorging

Wanneer je een moeilijk moment hebt komt er zoveel op je af dat je het leven soms even niet meer begrijpt. Je hebt geen idee hoe je verder moet. Op zo’n moment is het fijn om met iemand te kunnen praten.
Lees meer over Geestelijke verzorging

Hersenz

  • Brigidastraat 15
Een beroerte, ongeluk, hartstilstand of hersenaandoening kan leiden tot blijvend hersenletsel. Ben je als gevolg daarvan vaak moe, vergeetachtig, snel boos of kun je je niet goed meer concentreren? Met het behandelprogramma Hersenz leren jij en jouw naasten om te gaan met de veranderingen in je leven.
Lees meer over Hersenz

Intensieve ambulante gezinsbehandeling (IAG)

Wanneer je even niet meer weet hoe je problemen in het gezin kunt aanpakken, kijken we met jullie mee. Ons doel is dat kinderen met en lichte verstandelijke beperking (LVB) veilig en gezond thuis kunnen opgroeien. Ook kunnen we met IAG een uithuisplaatsing voorkomen of verkorten.
Lees meer over Intensieve ambulante gezinsbehandeling (IAG)

Intersectoraal FACT

is er sprake van complexe problematiek op meerdere levensgebieden? Bijvoorbeeld op het gebied van school, werk, relaties, financiën, verslaving, opvoeding en gezondheid? En is er hulp nodig vanuit meerdere specialismes? Dan is er het intersectoraal FACT (i-FACT).
Lees meer over Intersectoraal FACT

School Voorbereidende Groep

Een goede start in het onderwijs: dat is wat je ieder kind gunt. Zeker als er behoefte is aan extra zorg en begeleiding. Jeugdhulpverleners en het speciaal basisonderwijs (SBO) in Tilburg hebben de handen ineengeslagen en hun kennis en expertise gebundeld in de School Voorbereidende Groep. Met als doel om de overgang naar het SBO zo soepel en snel mogelijk te laten verlopen voor de kinderen.
Lees meer over School Voorbereidende Groep

STEK

Kinderen horen thuis, in een vertrouwde omgeving. Maar soms gaat thuis wonen (even) niet meer omdat de problemen thuis te groot zijn. Voor deze gezinnen bieden we STEK: een behandeling voor kinderen en jongeren met een lichte verstandelijke beperking en complexe gezinsproblematiek. Met als doel hen zo veel mogelijk thuis te houden en een (dreigende) uithuisplaatsing te voorkomen.
Lees meer over STEK

TED

Samenwerking staat bij alle behandelingen van Amarant centraal. Wij geloven erin dat je samen het meest bereikt. Daarnaast moeten alle kinderen met een lichte verstandelijke beperking ook de kans krijgen om zich in een veilige omgeving te ontwikkelen.
Lees meer over TED

Traumabehandeling

Je gevoelens kunnen uiten is belangrijk om goed in je vel te zitten. Wanneer je een traumatische ervaring hebt doorgemaakt, kan dit lastig zijn. Door middel van traumabehandeling leer je deze ervaring te verwerken. Amarant leert jou hiermee om te gaan.
Lees meer over Traumabehandeling