Als je het lastig vindt om helemaal zelf aan jouw toekomst te werken, is dit geen probleem. Samen met jou onderzoeken we wat jij kunt en waar jouw sterke punten liggen. Wij bieden de ondersteuning en behandeling die je nodig hebt om op eigen benen te staan.

Bij het Trainingshuis helpen we je jezelf te redden op het gebied van wonen, leren en werken. Er is ook aandacht voor de omgang met anderen, gezond leven en het invullen van je vrije tijd. Met onze hulp werk je aan een toekomst waarin je steeds zelfstandiger alles kunt doen.

Een fijne toekomst

Bij onze trainingshuizen in Goirle, Breda, Best en Oss staat jouw toekomst centraal. Hier doorlopen we in ongeveer twee jaar een aantal fases. Iedere fase word je steeds zelfstandiger en neemt de begeleiding af.

 • Startfase: we kijken samen naar de doelen die je wil bereiken en zorgen ervoor dat het duidelijk is hoe jouw traject eruit ziet.
 • Fase 1: We leren je veel bij op het gebied van kamerverzorging, wasverzorging, persoonlijke verzorging en studie- en werkvaardigheden. We besteden ook aandacht aan vrije tijd en hoe je met anderen omgaat.
 • Fase 2: We laten je steeds meer los in je verantwoordelijkheden. In deze fase leer je steeds meer zelfstandig te worden.
 • Fase 3: Alles wat je de afgelopen tijd geleerd heb mag je nu zelf toepassen. Je probeert zoveel mogelijk zelfstandig te zijn.

De hele periode dat je in het Trainingshuis zit ga je minimaal vier dagen in de week naar school, stage of werk. En we helpen bij het vinden van een fijne manier om je dag in te vullen. Zo krijg je structuur in je leven en werk je aan persoonlijke doelen. We betrekken je familie en anderen in je netwerk bij de behandeling. We zorgen voor een vertrouwde sfeer en helpen je op meerdere gebieden zelfstandig te worden. Als het aan het einde van de behandeling goed gaat, is het ook mogelijk om op jezelf te wonen. Natuurlijk houden we wel in de gaten of dit goed gaat.

Samen je droom waarmaken

Wil je zelfstandiger worden? Bijvoorbeeld op jezelf wonen of een baan hebben? Het Trainingshuis kijkt naar alle mogelijkheden en helpt jou je droom waar te maken. Samen met ouders of verzorgers en anderen in de omgeving kijken we welke stappen er moeten worden gemaakt. Zo bereiden we je voor op een zelfstandig, sociaal en fijn leven. Neem voor vragen gerust contact met ons op. We nemen graag samen de mogelijkheden door en kijken hoe we jou kunnen helpen!

Kunnen we je helpen?

Locatie en contact

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

 1. Diede, Martijn en Ruud verbinden cliënten met de buitenwereld

  Hoe activeer je cliënten met een ernstige verstandelijke beperking én complexe gedragsproblemen (de zogenoemde SG-EVB-doelgroep)? Het SG-EVB-team ging de uitdaging aan en ontwikkelde twee activeringsprogramma’s: BEZIG en FIT.

  Lees het verhaal van Diede, Martijn en Ruud
 2. Anita en Anke ontdekken samen nieuwe mogelijkheden

  Door niet-aangeboren hersenletsel (NAH) moest Anke van Ham (53) uit Etten-Leur een groot deel van haar zekerheden opgeven. Bij Amarant herontdekt ze zichzelf.

  Lees het verhaal van Anita en Anke
 3. Het EVA-team verbindt verpleegkundige expertise met flexibiliteit

  De verpleegkundigen van het EVA-team bieden (acute) verpleegkundige ondersteuning op locatie. Aan het woord: Marianne Brekelmans, Edwin Karel en Amber van Vugt.

  Lees het verhaal van het EVA-team