Bij het Trainingshuis helpen we jongeren met een lichte verstandelijke beperking (LVB) om zelfstandiger te worden op het gebied van wonen, leren en werken. Samen met jou onderzoeken we wat jij kunt en waar jouw sterke punten liggen. Wij bieden de ondersteuning en behandeling die je nodig hebt om op eigen benen te staan. Er is ook aandacht voor de omgang met anderen, gezond leven en het invullen van je vrije tijd. Met onze hulp werk je aan een toekomst waarin je steeds zelfstandiger alles kunt doen.

Trainingshuis

Een fijne toekomst

Bij onze trainingshuizen staat jouw toekomst centraal. Stap voor stap wordt je steeds zelfstandiger en neemt de begeleiding steeds verder af, totdat jij het zelf kunt. De hele periode dat je in het Trainingshuis zit ga je minimaal vier dagen in de week naar school, stage of werk. En we helpen bij het vinden van een fijne manier om je dag in te vullen. Zo krijg je structuur in je leven en werk je aan persoonlijke doelen. We betrekken je familie en anderen in je netwerk bij de behandeling. We zorgen voor een vertrouwde sfeer en helpen je op meerdere gebieden zelfstandig te worden. Als het aan het einde van de behandeling goed gaat, is het ook mogelijk om op jezelf te wonen. Natuurlijk houden we wel in de gaten of dit goed gaat.

Samen je droom waarmaken

Wil je zelfstandiger worden? Bijvoorbeeld op jezelf wonen of een baan hebben? Het Trainingshuis kijkt naar alle mogelijkheden en helpt jou je droom waar te maken. Samen met ouders of verzorgers en anderen in de omgeving kijken we welke stappen er moeten worden gemaakt. Zo bereiden we je voor op een zelfstandig, sociaal en fijn leven. Neem voor vragen gerust contact met ons op. We nemen graag samen de mogelijkheden door en kijken hoe we jou kunnen helpen!

Stel je vraag

Informatie voor verwijzers

Download de folder

Ervaringen bij Amarant

Ervaringsverhalen

  1. Matthijs leerde zichzelf kennen in het Trainingshuis

    Matthijs (19) is energiek, praat graag en staat altijd voor anderen klaar. Maar al van jongs af aan vindt Matthijs maar moeilijk aansluiting bij leeftijdsgenootjes. In het Trainingshuis raakte hij uit zijn isolement en leerde hij op eigen benen staan.

    Lees het verhaal van Matthijs