Het is 17.00 uur en je belt aan bij “jouw” gezin. Ouders zijn aan het koken en de kinderen rennen en gillen om hen heen terwijl een steelpan met kokend water gevaarlijk dicht aan de rand van het fornuis staat. Je grijpt meteen in en brengt structuur en rust aan, waarbij je zorgt dat ouders goed zien hoe ze dit voortaan zelf kunnen inzetten. De bel gaat en er staat bezoek voor de deur. Je voelt de spanning bij ouders en je bent meteen alert. Je hoort dat een woordenwisseling gaande is bij de voordeur. Wat speelt hier en waarom voelt de hele situatie onveilig? Na je dienst maak je er meteen een verslag van. Morgen met je collega bespreken!

Jij ondersteunt (licht) verstandelijk beperkte ouders bij de dagelijkse begeleiding en opvoeding van hun kinderen in de thuissituatie. En je helpt bij praktische zaken door ouders te ondersteunen bij taken op het gebied van financiën, huishouding, medische zaken, psychosociale hulp en vrije tijd/werk. Samen met ouders kijk je wat goed gaat én waar juist hulp nodig is. Met als doel de ouders in hun kracht te zetten en te motiveren. Jouw komst is niet altijd op vrijwillige basis van ouders; het creëren van ‘Goed genoeg Ouderschap’ is soms noodzakelijk.

Binnen Ouder kind werken we aan doelen bij gezinnen thuis (ambulant) en in onze Trainingssettingen (24-uurs zorg). Je werkt met een doelgroep waarbij (fysieke) veiligheid belangrijk is. Voor jezelf, voor kinderen en ouder(s). Natuurlijk sta je er niet alleen voor. Je werkt in een team met leuke betrokken collega’s. Je hebt samen met een andere ambulant begeleider een gedeelde caseload.