Het is 10.30 uur en je cliënt komt onverwachts thuis. Om 8.00 uur is hij gewoon naar zijn werk gegaan en hij moet eigenlijk tot 15.00 werken. “Al terug, alles goed?” Je vraagt het luchtig maar je kijkt heel goed naar zijn reactie. “Ja hoor”, reageert je cliënt en hij draait zich om en gaat naar zijn kamer alsof er niets aan de hand is. Werk aan de winkel voor jou, en je loopt naar de kamer van je cliënt en klopt op zijn deur….. 

Als begeleider ben jij er voor de cliënten waarbij het behandelplan van de cliënt voor jou leidend is. Je bent veel en vooral mét je cliënt en zijn of haar systeem bezig. Een uitdagende functie met een uitdagende doelgroep, maar daar krijg jij juist energie van! 

Binnen Trainingshuis Best wonen jongvolwassen cliënten in de leeftijd van 16 tot 23 jaar. De jongeren volgen een behandeling gericht op het versterken van de sociaal-emotionele ontwikkeling. Daarnaast worden ze getraind om zo zelfstandig mogelijk te gaan wonen. De jongeren hebben een licht verstandelijke beperking in combinatie met complexe gedragsproblematiek. Klik hier voor meer informatie en een leuk, interessant filmpje wat jou een goed beeld geeft.