Een ontspannen begeleidingsstijl. Dat is waar onze cliënten met een (ernstig) verstandelijke beperking en complex gedrag (EVB+) behoefte aan hebben. De doelgroep is heel divers, wat het werk juist extra uitdagend maakt! Als begeleider weet jij dan ook precies hoe je om moet gaan met de verschillende zorgvragen. Je probeert steeds te achterhalen wat de oorzaak en betekenis van iemands gedrag is, waardoor je een veilige en stabiele omgeving kunt bieden. Je zet je daarnaast in voor een gezonde en herkenbare (dag)structuur waarbij cliënten gestimuleerd worden zoveel mogelijk zelfredzaam te zijn naar draagkracht (samen 100%).

Wij hebben op onze centrumlocaties in Tilburg en in Rijsbergen mogelijkheden op diverse woningen. We kijken samen met jou naar een passende woongroep!

We bieden integrale zorg (wonen en dagbesteding) aan de doelgroep EVB+. Bij deze (jong)volwassen en oudere cliënten is er, naast een licht tot ernstig verstandelijke beperking, ook sprake van bijkomende ziektebeelden. Denk aan schizofrenie, autisme of epilepsie. Hierdoor is het voor hen vaak nóg moeilijker om te vertellen wat er aan de hand is. Dit kan soms resulteren in uitingen van verbale agressie (het uiten van harde klanken) en/of fysieke agressie. Vaak uit pure onmacht. Daarom is het belangrijk dat onze begeleiders meebewegen met de gemoedstoestand van de cliënt.

Wordt dit jouw nieuwe uitdaging? Dan kijken we graag samen welke locatie het beste aansluit op jouw wensen en mogelijkheden. Maar waar je ook aan de slag gaat; bij Amarant willen we een omgeving bieden waar werk gelukkig maakt.