Tijdens het eten gaat het mis, je cliënt is boos en laat dit heel duidelijk merken. Het kost je kracht en moeite om hem rustig te krijgen. En half uur later sta je te snoezelen met een andere cliënt. Het ene moment kleed je een cliënt aan waarbij je de tillift gebruikt, even later zit je achter de piano terwijl je samen geniet van het maken van muziek. Juist deze dynamiek en het constant schakelen is wat jij zoekt!

De cliënten zijn door hun complexe zorgvraag voor een groot deel afhankelijk van jou als begeleider. Hier vind je uitdaging, verveel jij je nooit en werk je op een gelijkwaardige manier samen in een team van enthousiaste collega’s. Een fijne sfeer in het team voelen de cliënten direct!

Op het zorgterrein ’t Hooge Veer ligt Slot Loevesteinstraat 54-56-58, een woonvoorziening met in totaal 16 cliënten. Allen in de leeftijd van 27 tot 75 jaar. De cliënten hebben een ernstig tot zeer ernstig verstandelijke beperking en bijkomende problematiek. Alle cliënten hebben ondersteuning bij de ADL nodig. Eén cliënt is rolstoel gebonden en maakt gebruik van een tillift. Cliënten laten agressie zien (vanuit onbegrepen gedrag); verbaal (uiten van harde klanken of schreeuwen) of fysiek. Cliënten hebben baat bij voorspelbaarheid en een duidelijke communicatie. Maar nog belangrijker is dat jij de cliënt achter het gedrag ziet en hen een luisterend oor biedt. Wil jij weten hoe het is om op deze voorziening te werken en wil je een beeld van onze doelgroep? Bekijk dan hier het filmpje door te klikken: hier