Voor twee cliënten van woonvorm Nieuwe Leuvenaarstraat zijn we op zoek naar vrijwilligers:

  • Voor een mannelijke cliënt van 60 jaar zijn we op zoek naar een vrijwilliger die één keer per twee weken in de ochtend of middag de cliënt persoonlijke aandacht wil geven. Die persoonlijke aandacht kan bestaan uit een spelletje spelen, samen naar buiten gaan voor een winkelbezoek, samen op het terras wat drinken e.d.. De cliënt zit in een elektrische rolstoel; het kan voorkomen dat de vrijwilliger het besturen van de rolstoel, door vermoeidheid van de cliënt, moet overnemen. Voorheen kon hij zelfstandig naar de winkel, telefoneren, een ommetje rijden of bijvoorbeeld drinken pakken maar dit lukt fysiek niet meer. Omdat de tijd van begeleiders vooral uitgaat naar zorg heeft de cliënt weinig activiteiten buiten zijn kamer of de gemeenschappelijke woonkamer.
  • Voor een vrouwelijke cliënt van 53 jaar zijn we op zoek naar een vrijwilliger die wekelijks of één keer in de twee weken leuke activiteiten met haar wil ondernemen. De cliënte is rolstoel afhankelijk. Zij heeft een duwrolstoel met elektrische ondersteuning en kan zelfstandig niet meer de woonvorm verlaten. De soort van activiteit kan per keer anders zijn en kan variëren van gewoon een kopje koffie komen drinken en een praatje maken tot het maken van een wandeling door de stad, samen een bioscoop of theater bezoeken, een spelletje doen, e.d.. Per keer kan er, samen met de cliënte, bekeken worden hoe invulling wordt gegeven aan het bezoek.


Nieuwe Leuvenaarstraat 1a is een woonvorm voor mensen met een Niet aangeboren hersenletsel (NAH). Door bijvoorbeeld ziektes of ongelukken is er schade aan de hersenen ontstaan. Er is intensieve begeleiding en zorg voor de bewoners die allen een eigen studio hebben en gebruik kunnen maken van een gemeenschappelijke woonkamer.