Terug

Een ondernemende vrijwilliger

 • Spie 8-10 in Tilburg
 • Reageren kan tot 4 december 2023
Meer over deze functie

Wat je gaat doen

Voor drie cliënten van woonvoorziening Spie 8-10 zijn we (per direct) op zoek naar een vrijwilliger/ster:

 • Voor een 53-jarige cliënte van woonvoorziening Spie 8 zijn wij, per 1 juni 2023, op zoek naar een vrijwillige/ster. Een vrijwilliger/ster die op vrijdagochtend, van 10.00-10.30 uur, met de cliënte kan gaan zwemmen. Naast het bewegen in het water, krijgt de cliënte op dat moment Watzu therapie onder begeleiding van een bewegingsagoog. Er liggen meerdere cliënten in het water en er is één bewegingsagoog aanwezig. Met daarbij de begeleiding van een vrijwilliger/ster is het ook een één op één moment. De cliënte is 53 jaar, heeft een ernstige verstandelijke beperking en heeft een bipolaire stoornis. De cliënte zwemt in het half diepe bad en maakt gebruik van het bubbelbad nadien.
 • Voor een 47-jarige cliënt zijn we ook op zoek naar een vrijwilliger/ster die op maandagochtend, van 10.30-11.00 uur, mee kan gaan zwemmen. Naast het bewegen in het water, krijgt de cliënt Watzu therapie van een bewegingsagoog. Er liggen meerdere cliënten in het water en er is één bewegingsagoog. Met daarbij de begeleiding van een vrijwilliger/ster is het tevens een één op één momentje. De cliënt heeft een ernstig verstandelijke beperking, is doof en heeft epilepsie. De cliënt zwemt in het half diepe bad.
 • Voor een 74-jarige cliënte zij we op zoek naar een vrijwillig(st)er die met de cliënten een kopje koffie wil gaan drinken en gezellig wat wil kletsen met haar. Een optie is Hanekam op het terrein van Amarant of de Heijhoef waar de vrijwillig(st)er bijvoorbeeld één keer in de twee weken, een paar uurtjes, met de cliënte naar toe zou kunnen gaan. De cliënte wordt snel overschat door de benodigde levenservaring maar heeft een emotioneel niveau van een 3-jarige.

Waar je gaat werken

Spie 8 -10 is een gekoppelde woonvoorziening op het Daniel de Brouwerpark aan de Bredaseweg 570 in Tilburg. Spie 8 -10 is een uitdagende groep waar in het totaal 14 cliënten wonen. De cliënten hebben een matig -tot ernstig verstandelijke beperking gecombineerd met psychiatrische problematiek of problematiek samenhangend met het ouder worden. De cliënten wonen verdeeld over twee woningen.

Wat breng jij mee

 • Je hebt affiniteit met de doelgroep.
 • Je houdt van zwemmen en/of een kopje koffie drinken.
 • Je bent één of twee keer per week beschikbaar, op maandag –of vrijdagochtend, om met de cliënt of cliënte te gaan zwemmen. Of je bent één keer in de twee weken een paar uurtjes in de middag beschikbaar om met de cliënte een kopje koffie te gaan drinken.

Wat je krijgt

 • Een vergoeding voor woon-werkverkeer.
 • Diverse leuke extraatjes, zoals o.a. een vergoeding voor eventuele dienstreizen en jaarlijks een kerstpakket.
 • Enthousiaste cliënten die blij zijn dat je er voor hen bent!

Enthousiast geworden?

Zie jij jezelf gelukkig worden in deze functie? Reageer dan snel. Dit kan nog tot 4 december 2023.

Heb je nog inhoudelijke vragen over het vrijwilligerswerk? Neem contact op met Esther van Kasteren te bereiken op het telefoonnummer 088-611 5252 of stuur een mail naar esther.van.kasteren@amarant.nl of spie8-10@amarant.nl.

Referentienummer is: V-233068

Kort samengevat

 • Spie 8-10 in Tilburg
 • Reageren kan tot 4 december 2023

Meer weten over deze functie?

Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je contact opnemen met Mariëlle Coppens, recruiter bij Amarant.